Home Nou, Sănătate Cum se trateaza litiaza salivara (sialolitiaza) cu remedii naturiste?
NouSănătate

Cum se trateaza litiaza salivara (sialolitiaza) cu remedii naturiste?


Litiaza salivara sau sialolitiaza este o afectiune determinata de formarea unor calculi la nivelul glandelor salivare si a canalelor lor excretoare. Populatia tinta este reprezentata de barbatii adulti cu varsta intre 30 si 40 de ani. In ordinea descrescatoare a frecventei sunt afectate glandele submandibulare (si a canalelor de excretie, canalele Wharton, care se dechid in caruncula sublinguala), glandele parotide (si a canalelor Stenon care se deschid la nivelul vestibulului superior bucal, in dreptul molarului 2), si cu totul exceptional glandele sublinguale.

Iată cum se trateaza litiaza salivara cu remedii naturiste:

  • Dimineata, imediat dupa ce va treziti, si dupa masa, taie lămâii pentru a stoarce tot sucul din ele
  • Beți acest suc, fără a adăuga nimic altceva.
  • Repetați în fiecare dimineață, și după amiază timp de 1 săptămână.

Veti observa ca exista mai multa saliva decat de obicei, iar dupa un timp, saliva ar trebui să elimine în cele din urmă calculii și să deblocheze canalele glandelor salivare.

Alimente recomandate pentru calculi salivari

În cazul în care suferiți de litiaza salivara, mai ales în mod repetat, reduceți sau opriți consumul în exces de proteine, alimente picante, conservate, tutunul dar şi abuzul de alcool.

De asemenea, pentru a trata litiaza salivara este necesar să consumați alimente care ajută la scăderea acesteia în mod natural (și pentru a preveni apariția), De exemplu: piper, boia, nucșoară, menta, cuisoare. Exista o multime de ceaiuri care ajuta la eliminarea litiazei salivare, printre cele mai bune regăsim: gargara infuzie de eucalipt, lemn dulce, tei, cimbru, ghimbir.

Tratează litiaza salivara cu usturoi

  • Fierbeți 40 de grame de apă într-un ibric.
  • Puneți 20 g de usturoi. Lăsați să se infuzeze timp de 30 de minute.
  • Așteptați să se răcească, apoi strecurați infuzia de impurități.
  • Ulterior, puneți tot conținutul într-o sticlă.
  • Beți 4 cani pe zi din acest decoct.

Mențineți acest tratament timp de o lună. Cu toate acestea, în cazul în care problema persistă, luați legătura cu medicul dumneavoastră.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!