Atunci când uleiul pentru prăjit începe să scoată fum, se arde rapid și astfel ușor, ușor se degradează. Așa încât, de îndată ce ați terminat prăjirea, opriți focul și decideți că este timpul să îl schimbați. Ce-i drept, majoritatea uleiurilor trebuie schimbate după două, maxim trei utilizări. Cu excepția cazului în care utilizați săptămânal ulei profesional pentru friteuză, însă și acesta ar trebui scos din friteuză, curățat și depozitat corect după fiecare utilizare. În cele ce urmează, vă arătăm cum puteți face acest lucru și de asemenea, cum puteți păstra uleiul pentru prăjit folosit în friteuză și tigaie.
Dacă doriți să păstrați mai mult timp uleiul folosit în friteuză sau tigaie, înainte de a-l depozita, filtrați-l (filtrarea elimină elementele carbonizate care îl pot râncezi), de exemplu, cu ajutorul unei strecurătoare conice chinezești sau un albuș de ou turnat în ulei călduț. Nu o faceți când este fierbinte! Acest lucru vă va menține uleiul curat mai mult timp și îl puteți folosi pentru a găti mai multe alimente.
Truc pentru a păstra uleiul filtrat: depozitați-l într-un loc răcoros și departe de lumină sau la frigider până la următoarea utilizare. Pentru a face acest lucru, turnați-l într-o sticlă închisă la culoare, bine spălată și uscată de 1 litru. Folosind un marker permanent, scrieți direct pe sticlă data primei utilizări a uleiului și succesiv un număr corespunzător fiecărei utilizări.
Nu uitați însă, să schimbați uleiul clasic de găti (cum ar fi, ulei de floarea soarelui, ulei de măsline, ulei de rapiță, ulei de porumb etc.) după două, cel mult de trei utilizări, iar cel profesional pentru fritoză (cum ar fi, uleiul rafinat de palmier nehidrogenat şi uleiul rafinat de cocos nehidrogenat) după opt până la zece utilizări sau imediat ce prezintă anumite semne: dacă devine maro, devine vâscos, scoate fum în timpul încălzirii, dacă face spumă…
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.