Home Sănătate Polimenoreea: cauze, tratament si remedii naturiste
Sănătate

Polimenoreea: cauze, tratament si remedii naturiste

Polimenoreea: cauze, tratament și remedii naturale, pentru a trata una dintre cele mai frecvente tipuri de tulburări a ciclului menstrual, care apare la intervale de 17-21 de zile.

Polimenoreea sau menstruația frecventă, reprezintă de fapt un ciclu menstrual cu o durată mai scurtă decât în mod normal, în sensul că durează mai puțin de 24 de zile (intre 17 si 21 de zile). Astfel sângerările menstruale sunt mai frecvente, apărând adesea de doua ori în aceeași lună.

Există două tipuri diferite de Polimenoree: 1) oligomenoree, în care sângerarea menstruală apare rar și la intervale neregulate, cu perioade cuprinse între 35 și 90 de zile, și 2) amenoree, care la rândul său este împărțită în două tipuri: a) amenoree primară, reprezintă lipsa apariţiei menstruaţiei până la vârsta de 16 ani. Prima menstruaţie se numeşte menarhă. Ea este precedată de telarhă (creşterea sânilor) şi pubarhă (apariţia pilozităţii sexuale). Fetele care nu au semne de telarhă sau pubarhă, prin urmare, nu au semne de iniţiere a pubertăţii până la vârsta de 14 ani, fiind considerate a avea amenoree primară, b) amenoree secundară, care reprezintă întreruperea menstruaţiilor la femeile care au avut menstruaţie. Amenoreea secundară reprezintă întreruperea menstruației timp de 3 luni la femeile cu menstruaţii regulate, sau timp de 6 luni la femeile cu menstruaţii neregulate.

Care sunt cauzele? Putem folosi orice tratament sau remedii naturiste? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vom încerca să răspundem.

Cauze Polimenoree

Toate femeile, o dată în viață au anumite modificări ale ciclului menstrual (Ciclul menstrual care vine prea devreme, prea târziu sau deloc). Cu toate acestea, în cazul în care ciclul menstrual vă vine neregulat timp de câteva luni, trebuie să mergeți la un consult medical pentru a determina exact cauza apariţiei, doar medicul poate vă poate recomanda un tratament adecvat.

În cazul Polimenoreei, menstruaţia apare prea devreme și poate genera o oarecare îngrijorare la femei, este o tulburare ce apare destul de frecvent. De fapt, atunci când ciclul cu o durată mai scurtă se repetă destul de rar, poate fi cauzat de oboseală sau de stres. Stresul fizic sau emoțional poate provoca dezechilibre hormonale. Cu toate acestea, ar trebui monitorizate ciclurile neregulate, deoarece dacă acestea se repetă poate provoca anemie prin pierdere de fier. În principiu, Polimenoreea nu are legătură cu problemele de fertilitate. Unul dintre motivele care explica polimenoreea este insuficiența luteală sau producția insuficientă de progesteron în a doua jumătate a ciclului menstrual. În acest caz, se poate trata prin administrarea de progesteron sau prin administrarea de pilule contraceptive.

Una dintre cele mai comune cauze a Polimenoreea este supraproducția hormonilor de creștere, de stimulare tiroidiană. În acest caz, medicul ginecolog și endocrinologul poate administra un tratament hormonal pentru a rezolva această problemă.

Polimenoreea poate fi, de asemenea, un simptom a altei probleme ginecologice, endometrioza, sau creștere anormală a celulelor endometriale în exteriorul uterului. Prin aderarea la ovare sau la trompele uterine poate cauza leziuni. De obicei, în aceste cazuri, menstruațiile neregulate însoțite de durere ajung chiar și la sângerări în perioada dintre două cicluri. Polimenoreea apare frecvent și înainte de menopauză, în perioada în care femeia începe să aibă dezechilibre semnificative de hormoni, inclusiv de tulburări ale ciclului menstrual.

Tratament și remedii naturiste Polimenoree

În caz de insuficiență de fază luteala, de obicei medicul va prescrie administrarea progesteronului (oral sau vaginal) în anumite zile din perioada ciclului menstrual pentru a compensa lipsa producției acestuia. Dacă, totuși, modificarea ciclului menstrual este asociat cu o durată mai scurtă și faza de ovulație, atunci trebuie aplicat un tratament pe bază de estrogen și progesteron. În multe cazuri pilula contraceptivă rezolvă această problemă.

Printre remediul naturist ce ajută la tratarea Polimenoreea se regăsește infuzia de vâsc (ajută la reglarea menstruației), infuzia de traista-ciobanului (atenuează durerea și simptomele) sau infuzia de pelin (Reglează ciclul menstrual și ameliorează durerea), de două ori pe zi, după mese, timp de una sau două luni.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!