Home Nou Timp de fierbere în oala sub presiune
Nou

Timp de fierbere în oala sub presiune

Gătitul în oala sub presiune este rapid și sănătos. Pe lângă faptul că putem prepara mâncăruri delicioase la aproape jumătate din timpul de fierbere, de asemenea, păstrează vitaminele și proprietățile nutriționale ale alimentelor. Aflați despre timpul de fierbere și modalitățile de a găti diverse alimente.

Ce alimente puteți găti în oala sub presiune?

Cele mai ideale alimente pe care le puteți găti în oala sub presiune sunt cele care, realizate în mod tradițional, ar dura mai multe ore, și pentru care este necesar un proces mai mare de fierbere. Acesta este cazul mâncărurilor de leguminoase uscate, cum ar fi năutul, fasolea și linte, carnea cum ar fi, burta carnea de pui sau de vită, miel, rață, caracatița sau tocănița de carne.

Cu toate acestea, alimentele precum peștele, pastele sau legumele proaspete nu sunt chiar ideale pentru acest tip de gătit, deoarece, de regulă, sunt gătite rapid și în mod obișnuit.

Timpul de gătire în oala sub presiune: carne

  • Rață, curcan, cotlet de porc: 15-20 minute.
  • Pui, porumbel: 10-16 minute.
  • Iepure, miel și melci: 12 minute.
  • Friptură de vită, porc sau vițel: 15-25 minute.
  • Tocăniță de vită sau miel: 20-25 minute.

Timpul de gătire în oala sub presiune: legume și rădăcinoase

  • Cartofi, vinete, dovlecei, varză morcovi și castraveți: 6 minute.
  • Sfecla elvețiană și broccoli: 2 minute.
  • Napi și ridichi: 12 minute.
  • Ardei și praz: 5 minute.
  • Spanac: 3 minute
  • Dovleac, conopidă și sparanghel: 7 minute.
  • Anghinare și ceapă: 10 minute.

Notă* Se fierb în 2 până la 3 litri de apă pe kilogram.

Timpul de gătire în oala sub presiune: fructe

  • Mere și pere: 6 minute.
  • Pentru a pregăti gemuri: 10 minute.

Notă* Se fierb în ¼ litru de apă la fiecare kilogram de fructe.

Timpul de gătire în oala sub presiune: leguminoase

  • Fasole: 15 minute.
  • Năut: 20 de minute.
  • Mazăre: 4 minute
  • Fasole verde: 7 minute.
  • Fasole verde boabe și linte: 12 minute.

Notă* Se fierb într-un 1 litru de apă pe kilogram.

Timpul de gătire în oala sub presiune: paste și orez

  • Timp de gătit: 5-6 minute.

Notă* Apa ar trebui să le acopere complet.

Timpul de gătire în oala sub presiune: pește

  • Caracatiță: 10 minute.
  • Ciorbă de pește: 3-8 minute.
  • Merluciu, somon, păstrăv: 5 minute.

Notă* Apa trebuie să îl acopere complet.

Timpul de gătire în oala sub presiune: fructe de mare

  • Scampi, crabi și crabi de nisip: 2 minute.
  • Raci, crabi comuni și păianjeni de mare: 7 minute.
  • Creveți, creveți, creveți și midii: 1 minut.
  • Homari: 9 minute.

Notă* Se fierb în 2 litri de apă pe kilogram.

 

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks