Home Nou, Politica 10 cei mai corupți politicieni din România
NouPolitica

10 cei mai corupți politicieni din România

Urmareste-ne pe Google News

se furaRomânia este țara cu cei mai bogați politicieni (cu cei mai mulți îmbogățiți peste noapte) și cei mai mulți săraci din Uniunea Europeană. Politicienii s-au bătut intre ei, au încheiat legături de prietenie care au avut drept scop îmbogățirea proprie.  Corupția s-a infiltrat adânc în politica românească, cuprinzând abuzul în serviciu, mita și conflictul de interese. Legile au fost fentate cu ușurință. În această listă vă vom prezenta lista celor mai corupți politicieni români care au îndeplinit cele mai înalte funcţii politice din România. Iată care sunt aceștia:

Adrian Năstase (2000-2004)

Condamnat definitiv în iunie 2012 la doi ani de închisoare cu executare Dosarul „Trofeul calității în construcții”, condamnat definitiv în ianuarie 2014 la 4 ani de închisoare cu executare în Dosarul Zambaccian. Adrian Năstase a a mai fost implicat și în controversatul dosar EADS, O afacere transpartinică, în care prejudiciul este de peste 1 miliard de euro, începută în timpul mandatului său de premier.

Dan Voiculescu

(USL București), condamnat definitiv în 2014 la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării. Dan Voiculescu a fost condamnat in dosarul de coruptie privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).
Prejudiciul in dosar este de peste 60 de milioane de euro si va fi recuperat de la toti cei cei condamnati in dosar. Dan Voiculescu are o avere estimata la 120 de milioane de euro.

Viorel Hrebenciuc

Viorel Hrebenciuc este campion în acuzații, a fost acuzat de şase infracţiuni. Procurorii DNA l-au reţinerea în 2014 pe Viorel Hrebenciuc, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, spălare a banilor, cumpărare de influenţă, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, în dosarul privind retrocedarea ilegală a peste 43.000 de hectare de păduri.

AVEREA FABULOASA a fostului lider PSD, VIOREL HREBENCIUC, se spune ca depăseste ușor suma de un milliard de euro!

Elena Udrea

Fostul ministru Elena Udrea, s-a aflata in arest, in dosarul “Gala Bute”, fiind acuzata de mai multe infractiuni de coruptie comise in perioada 2010 – 2012, privind administrarea fondurilor publice de catre Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Astfel, Elena Udrea a fost acuzata de trei infractiuni de luare de mita, precum si de abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

Procurorii DNA au estimat prejudiciul adus de Elena Udrea statului roman la 15 milioane de euro. Suma fabuloasa ar  fi trebuit recuperata prin punerea sub sechestru a intregii sale averi.

Elena Udrea, după ce a divorțat de Dorin Cocoș, are o avere de peste cinci milioane de euro. 

Traian Băsescu (2004-2014) 

Implicat în Dosarul Flota, în scadalul legat de casa din Mihăileanu și creditul la CEC., familia acestuia a fost acuzată de implicare în Dosarul „Nana”, fratele președintelui a fost arestat preventiv în 2014 pentru luare de mită.

Dosarul Flota în care ar fi fost implicat Băsescu Traian a adus României un prejudiciu estimat la 324 milioane de dolari în urma dispariției flotei maritime. Traian Băsescu şi-a aprobat singur, pe vremea când era primar al Capitalei, dreptul de a cumpăra imobilul din Strada Mihăileanu, nr. 2, repartizat iniţial de stat ca locuinţă de serviciu. Apărătoarea lui Traian Băsescu în faţa acuzaţiilor de fals şi uz de fals a fost Elena Udrea. 

Dan Şova

Dan Sova  a fost pus de către DNA sub control judiciar in dosarul de coruptie care priveste contractele dintre casa de avocatura a acestuia si companiile energetice Turceni si Rovinari. 

Alte acuzații:

– fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni)
– evaziune fiscală în formă continuată
– spălare de bani

DNA a vrut să demonstreze că fostul ministru a încasat sute de mii de euro pentru înţelegeri prin care statul a fost prejudiciat cu 71 milioane de lei, adică peste 16 milioane de euro.

Sebastian Ghiţă

Judecat de 12 ani și 5 luni într-un dosar în care a fost acuzat de fals și complicitate la înșelăciune, faptele s-au prescris în 2014. În anul 2015 a fost trimis în judecată pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani Procurorii l-au acuzat pe Ghita ca a fost implicat în anul 2000, la 22 de ani, într-o retea de companii care, eludând legea, ar fi pagubit statul român de plata unor taxe aferente unor tranzactii cu produse petroliere. Prejudiciul a fost calculat la 20 de miliarde de lei vechi.

Cu o avere de peste 100 de milioane de euro, deputatul Sebastian Ghiţă este cel mai bogat membru al Parlamentului.

Adriean Videanu

Adriean Videanu a fost acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare. Videanu a fost chemat la DIICOT în dosarul Romgaz, în care prejudiciul ar fi fost stabilit la 62 de milioane de euro. În perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, Adriean Videanu, în calitate de ministu al Economiei, a aprobat, semnat şi susţinut în Guvern un număr de şase ordine, prin care l-ar fi favorizat pe omul de afaceri Ioan Niculae.

Adriean Videanu este un om politic cu o avere impresionantă, peste 20 de milioane de euro.

Verestoy Attila

Implicarea senatorului UDMR în defrişările masive din mai multe judeţe din ţară, face obiectul unui stufos dosar la care procurorii DNA lucrează. Verestoy Attila  se poate considera un veteran în Parlament. Reales, în 2012, într-un colegiu din Harghita, Verestoy se află la al şaptelea mandat de senator. Putred de bogat, cunoscut sub poreclele de „Drujba lui Dumnezeu”, Groful defrişării pădurilor” sau “Kerestoy” pentru modul diabolic în care a devalizat pădurile din Harghita şi Covasna, udemeristul a reuşit să obţină de-a lungul anilor o avere uriaşă estimată, la finele anului trecut, la aproximativ 75 de milioane de euro. 

Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu, cel mai mare apărător al sistemului corupt. Tăriceanu a cerut o comisie parlamentară care să verifice stadiul democrației din România, ca urmare a arestărilor făcute de DNA.

Conform stiripesurse.ro exista un document despre mitele din dosarul „Microsoft – EADS” în care ar fi fost implicat Tăriceanu. In afacerea Microsoft: „2.700.000 USD… urmau sa platească mitele catre Călin Tariceanu, Eugen Teodorovici, Karoly Borbely, 4.000.000 USD… pentru plata mitei catre Călin Tariceanu, Eugen Teodorovici, Karoly Borbely”.

Practic, în ultimii zece ani ani de politică, averea lui Tăriceanu s-a rotunjit la toate capitole: terenuri, case, maşini, bani din conturi. Calin Popescu Tariceanu, figurează cu o avere de 15 milioane de dolari.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!