Home Diverse 3 remedii eficiente pentru mușcături de limbă
Diverse

3 remedii eficiente pentru mușcături de limbă

Rănile de limbă cauzate de mușcări pot fi foarte dureroase. Ele apar de multe ori atunci când mestecăm mâncare, vorbim sau când închidem gura în somn, cu toate acestea este posibil să le vindecăm dacă urmăm un tratament corespunzător. Pentru a accelera procesul de vindecare, vă prezentăm 3 remedii de acasă pentru a ameliora eficient durerea de limbă cât mai repede posibil.


Cum se tratează mușcăturile limbii?

Gheață

Aplicați gheață direct pe zona dureroasă, imediat după ce mușcătura s-a produs. În cazul în care mușcătura pe limbă prezintă o rană minoră, aplicați gheață pentru a evita inflamația. Astfel, veți opri sângerarea, iar gheața va scădea din intensitatea durerii cauzată de mușcătură. În cele mai grave situații este necesar să mergeți la un medic de urgență, în special atunci când sângerarea nu se oprește.

Apă oxigenată

Un alt remediu acasă pentru a atenua rapid disconfortul cauzat de rănile de limbă este de a clăti gura cu peroxid de hidrogen (apă oxigenată). Puneți un pahar cu jumătate de apă și jumătate cu peroxid de hidrogen, iar apoi clătiți bine gura, punând accent pe zona din care provine disconfortul. Nu înghiți amestecul și repetați procedura cu apă curată! Acesta vă va ajuta să scăpați de durere și de umflătură.

Igienă

Cea mai bună alternativă acasă la orice probleme care ar putea afecta limba este de a menține o igienă orală completă. Prin urmare, faceți gargară cu apă de gură antiseptică, periați dinții după fiecare masă și păstrați-vă gura fără germeni pentru a preveni infecția.

Comentarii pe Facebook
4.3/5 - (3 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!