Care femeie nu visează să devină mămică într-o bună zi? A purta un mic prunc în propriile pântece și a-i da naștere după 7-8-9 luni de zile, este o adevărată „minune Dumnezeiască”, deși, există cazuri când sarcina întârzie să apară. Numeroși factori influențează fertilitatea atât în sens negativ, cât și în sens pozitiv. Practic, o alimentație echilibrată, relaxarea, un stil de viață sănătos, lipsa stresului, practicarea unor exerciții fizice, evitarea expunerii la toxine, un consumul responsabil de medicamente, tutun, alcool și cafea, etc., sunt factori esențiali pentru a vă îndeplini dorința de a avea copii.
Dar unele așa-numitele „rețete care reglează sau stimulează ovulația”, vă pot ajuta și să vă creșteți fertilitatea prin restabilirea echilibrului estrogen-progesteron și să vă calmați sistemul nervos. Toate aceste rețete includ ceaiuri din plante care sunt bine cunoscute de către medicii cu competențe în medicina naturistă. Câteva dintre aceste rețete eficiente de ceaiuri care vă pot ajuta să rămâneți însărcinată într-un timp cât mai scurt, sunt următoarele:
Cuprins
1. Rețetă pe bază de Mantaua-doamnei pentru a rămâne însărcinată
Se spune despre planta Alchemilla mollis/Mantaua Doamnei, că reglează în mod natural ciclul menstrual și, astfel, îmbunătățește șansa de a rămâne însărcinată. Pentru că cu un ciclu regulat, ovulația și zilele fertile pot fi un factor important în concepție.
În plus, în medicina naturistă se presupune că mantaua doamnei stimulează ovulația, promovează dezvoltarea mucoasei uterului și întărește uterul.
Fapt pentru care, dacă doriți să concepeți un copil, trebuie să beți zilnic ceai din Mantaua-doamnei. Cu toate acestea, unii medici naturiști recomandă să se administreze în combinație cu ceaiul din flori de zmeură. Acesta din urmă se bea în prima jumătate a ciclului, și imediat după ovulație, se înlocuiește cu ceaiul din Mantaua-doamnei.
Cum se prepară ceaiul din mantaua doamnei?
Turnați aproximativ 2 lingurițe de plantă uscată de mantaua doamnei sau frunze proaspăt zdrobite într-o cană de apă clocotită. Lăsați ceaiul la infuzat timp de 10 până la 20 de minute. Beți-l cald sau rece, întotdeauna îndulcit cu miere de albine. Se recomandă până la 3 căni pe zi.
2. Rețetă pe bază de Fructul Castității pentru a rămâne însărcinată
Ceaiul din fructul Castității, rodul unui arbust medicinal numit Vitex agnus-castus, este cel mai bun aliat al concepției feminine, deoarece este bogat în flavonoide care acționează asupra hormonilor feminini, fiind în principal importanți pentru creșterea producției de hormon luteinizant (LH), care are rolul de a declanșa ovulația și de produce ovule mature.
În plus, fructul Castității îl puteți folosi pe post de adjuvant în tratamentul ciclului menstrual neregulat și în amenoree.
Cum se prepară ceaiul din fructul Castității (vitex agnus castus)?
Adăugați 1 lingură de fructul Castității în 300 de ml de apă și aduceți-o la fiert timp de 3 până la 4 minute. Acoperiți și lăsați la infuzat timp de aproximativ 10 minute, apoi treceți tot printr-o strecurătoare. Beți până la 2 căni de ceai pe zi.
3. Rețetă pe bază de salvie pentru a rămâne însărcinată
Salvia este o plantă recunoscută pentru proprietățile sale vindecătoare asupra aparatului reproducător feminin. Aceasta conține o cantitate imensă de fitoestrogeni, ajutând astfel la rezolvarea problemei infertilității de origine hormonală. Iar acești fitoestrogeni ajută ovulul să se maturizeze, să fertilizeze și să se atașeze de peretele uterului. Acest lucru asigură o concepție normală a fătului.
Cum se prepară ceaiul de salvie?
Pentru a pregăti un cei din plantă de salvie, turnați 3 linguri de plantă tocată în 500 de ml de apă aflată la punctul de fierbere. După 7 minute de infuzare, puteți consuma ceaiul. În tratamentul infertilității, este necesar să beți câte 300-500 de grame de ceai pe zi (pre-filtrați infuzia). Împărțiți o doză în 3 până la 5 părți și beți pe tot parcursul zilei. Durata tratamentului este de o lună.
4. Rețetă pe bază maca peruană pentru a rămâne însărcinată
Această rădăcină originară din Peru este bogată în fitosteroli și acizi grași, cu proprietăți stimulatoare și tonice, care ajută la creșterea vitalității, libidoului și energiei, îmbunătățind performanțele, ameliorând stresul. În plus, maca este o sursă de vitamina E, care este foarte importantă pentru producția de hormoni sexuali.
Cum se prepară ceaiul de Maca peruană?
Fierbeți 500 de ml de apă și așteptați să se răcească. Adăugați 1 lingură de pudră de maca peruană în apă caldă și amestecați. Beți ceaiul de până la 3 ori pe zi.
5. Rețetă pe bază urzici pentru a rămâne însărcinată
Urzica (Urtica dioica) oferă multiple beneficii asupra sănătății organismului uman. Este bogată în minerale (fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu…), vitamine (A, B2, B5, B9, C și K) care sunt capabile să îmbunătățească circulația, precum și în agenți antiinflamatori, care permit dezvoltarea unui perete endometrial sănătos. Acest perete (care căptușește interiorul uterului) este cel care se îngroașă în fiecare lună pentru o posibilă fecundare. Este o plantă de care vă puteți bucura de ea chiar atunci când se naște bebelușul dvs., deoarece stimulează lactația. O puteți consuma ca atare pe post de ceai sau de legumă, sau o puteți adăuga în tocănițe.
Cum se prepară ceaiul de urzică?
Puneți o lingură de frunze uscate de urzică într-o cană de ceai, apoi adăugați 200 ml de apă fiartă. Acoperiți cana și lăsați frunzele la infuzat timp de 10 sau 15 minute. În final, strecurați și beți 1 până la 3 căni de ceai de urzică pe zi.
*Sfaturi
Rețetele pe bază de plantă pentru a rămâne însărcinată sunt bune, dar nimic nu va înlocui vreodată alimentele care normalizează sistemul hormonal și restabilește ciclul menstrual. Pentru asta, va trebui să mâncați mai multe semințe de dovleac, nuci și alune, semințe de floarea soarelui, deoarece toate aceste produse conțin o cantitate mare de tocoferol sau vitamina E, care este implicată activ în producția de hormoni sexuali.
În plus, puteți face și o cură de polen. Acesta reechilibrează sistemul hormonal și va oferi organismului dumneavoastră o cantitate de nutrienți esențiali, atât pentru buna sa funcționare, cât și pentru dezvoltarea ulterioară a fătului.
De asemenea, pentru a creste șansele de a rămâne însărcinată, este de asemenea important, să vă încadrați în greutatea ideală, întrucât kilogramele în plus pot avea un efect negativ asupra ovulației și menstruației dvs., afectându-vă fertilitatea. De aceea, este recomandat să adoptați o dietă echilibrată, bogată în legume și fructe proaspete, și săracă în grăsimi și zaharuri.