Alburnul de tei (stratul lemnos dintre coaja teiului și inima acestuia) este recunoscut încă de la începutul secolului al XX-lea pentru proprietățile sale formidabile de eliminare a reziduurilor din organism, ajutând la detoxifierea ficatului și a rinichilor, tratând afecțiuni cum ar fi sciatica, artrita, pietrele la rinichi, celulita și colecistul (inflamarea pielii și a țesutului adipos), și asta grație ingredientului său principal activ numit Spasfon.
În anul 1916, profesorul francez François Domenach a folosit din întâmplare pentru prima dată infuzia de scoarță de tei sălbatic pentru a trata durerea de care suferea (Litiaza renala). Fără să știe profesorul a descoperit că alburnul de tei (stratul lemnos dintre coaja teiului si inima acestuia) este cel mai puternic drenor pentru organism.
Alburnul dă rezultate în tratarea multor boli ale organismului uman, deoarece contribuie la funcționarea tuturor organelor excretoare: ficat, vezica biliară, rinichi și intestine. Alburnul este foarte bun în timpul schimbării anotimpurilor, deoarece elimină bacteriile și toxinele din corp. Fiind bogat în săruri anorganice și oligoelemente curăță organismul fără să existe risc de demineralizare, și poate fi consumat și înainte de a începe o dietă.
Alburnul de tei conține o mulțime de ingrediente active. Are rol în menținerea stări de sănătate a ficatului prin creșterea capacității sale de a filtra deșeurile și toxinele din sânge. El acționează precum un coleretic, adică, optimizează secreția bilei la persoanele cu o digestie lentă și dificilă. Alburnul ajută, de asemenea, la dizolvarea acidului uric, care, atunci când este în exces, provoacă gută și calculi renali. Este un aliat puternic împotriva problemelor cu excesul de celulită și a retenției de apă în organism.
Cum să consumă alburn de tei?
Alburn de tei sălbati poate fi consumat sub formă de infuzie, și poate fi administrat sub formă de fiole sau capsule!
Se adaugă 40 de grame de alburn de tei într-un litru de apă rece. Se fierbe (fără capac) timp de aproximativ 20 de minute, pînă se obține decoctul. După 20 de minute, litrul trebuie să se reducă cu o treime. Ceaiul rezultat are un gust plăcut și poate fi băut atât cald cât și rece, în orice moment al zilei, înainte de mese, în cure de 15-20 de zile repetate de 2-4 ori pe an.
Trebuie reținut că, alburnul poate fi administrat, de asemenea, și sub formă de fiole sau capsule!