Acidul hialuronic este utilizat în produsele cosmetice și de înfrumusețare, deoarece are numeroase beneficii pentru piele și articulații. Acidul hialuronic ajută la îmbunătățirea producției de colagen, care umple ridurile, reface volumul facial și restabilește tinerețea pielii faciale.
După vârsta de 40 de ani capacitatea organismului de a produce în mod natural această substanță începe să scadă, astfel încât, după această vârstă ar trebui inclus în dieta zilnică alimente bogate în această substanță. Este principalul factor pentru apariția ridurilor și a pielii lăsate în rândul persoanelor de peste 40 de ani.
AH este prezent în anumite alimente și consumul unor alimente ajută organismul să producă acid hialuronic.
Alimente bogate în acid hialuronic
Gelatina conține acid hialuronic
Gelatina are o concentrație ridicată de AH. Consumul zilnic de gelatina crește producția și prezența acidului hialuronic în țesuturi. Este o modalitate ușoară și plăcută de a contribui la producerea de acid hialuronic.
Carne cu acid hialuronic
Carnea de miel, de vițel, de vită, curcan și de rață sunt surse bogate în acid hialuronic. Carnea roșie este o sursă bogată de vitamina A (antioxidant) și ajută la eliberarea acidului hialuronic sub formă de retinol.
Ulei din ficat de cod este bogat în acid hialuronic
Uleiul din ficat de cod conține cantități mari de acid hialuronic și vitamina A, care poate promova lupta împotriva îmbătrânirii.
Printre peștii, care au mai mult acid hialuronic sunt:
- ton
- hering
- macrou
- somon
- sardine
- anșoa
Produsele cosmetice au la bază acid hialuronic extras din ochi de pește, deoarece se regăsește din abundență.
Legume cu acid hialuronic
Printre legumele cele mai bogate în acidul hialuronic regăsim tuberculii, în special cartofii, care conțin amidon, și igname, care ajută organismul la producerea de acid hialuronic. Legume, cum ar fi spanacul, conopida, broccoli, sparanghel, salata verde, varza și fasole verde sunt bogate în magneziu, și sunt esențiale în sinteza acidului hialuronic.
Legumele sunt mai eficiente atunci când sunt consumate în stare crudă, deoarece în timpul gătirii pot dispărea antioxidanți, care sunt foarte importanți în lupta împotriva îmbătrânirii.
Fructe cu acid hialuronic
Banane, ananas, papaya, pere, portocale, kiwi, lamaie, struguri, pepene galben, caise și afine, sunt bogate în magneziu și vitamina C, promovând producerea de acid hialoronic.
Ardei și condimente care conțin acid hialuronic
Ardei verde, ardei roșu, pătrunjel, coriandru sunt surse bogate în acid hialuronic, stimulând metabolismul și promovând sănătatea pielii.
Soia ajută la producerea acidului hialuronic
Datorită tendinței sale de a creste nivelul de estrogen (fitoestrogeni) din organism, care, la rândul său, crește nivelul de acid hialuronic, soia este foarte recomandată pentru organism.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.