Home Diverse, Stil de viata Apa de lavandă: cum să o prepari acasă?
DiverseStil de viata

Apa de lavandă: cum să o prepari acasă?

Indicată ca antireumatic, antiinflamator și relaxant, apa de lavanda poate fi aplicată pe articole de îmbrăcăminte, covoare, perdele, mobilă și pe tot ceea ce doriți. Parfumul de levănțică este unul dintre cele mai populare parfumuri din această gamă, deoarece lasă un miros proaspăt și curat. În plus, “esența de levănțică” oferă o serie de beneficii pentru corp și minte, promovează relaxarea și scade nivelul de stres. De asemenea, în cazul în care aveți probleme cu somnul, presărați un pic de „apă de lavandă” pe perna și vă va ajuta să vă relaxați întreaga noapte.


Primul pas în prepararea apei de lavandă este să aveți la îndemână toate ingredientele necesare. Apa de levănțică se prepară extrem de simplu, veți avea nevoie de doar câteva ingrediente pe care le puteți achiziționa din magazine bio sau de produse naturale.

Veți avea nevoie de:

  • Ulei esențial de lavandă
  • Flori de lavandă
  • Apă distilată
  • Vodcă

Cum se face apa de lavandă?

Când aveți toate ingredientele la îndemână, luați un borcan de sticlă pentru a pregăti amestecul. Puteți folosi de asemenea, un recipient cu pulverizator cu care puteți pulveriza apa de lavandă în toate spațiile din casă.

Pentru început, turnați jumătate de pahar de flori de lavandă în recipient. Atunci când preparați apa de lavanda, cel mai important lucru este să respectați cantitatea în grame a ingredientelor.

Adăugați 85 ml de apă distilată și 28 ml de alcool de 32° (orice marcă). După, adăugați 10 picături de ulei esențial de lavandă achiziționate dintr-o parfumerie.

Agitați bine recipientul. Asigurați-vă că ați închis bine borcanul și agitați, astfel încât uleiul de lavandă să se amestece cu apa. Puneți recipientul într-un loc întunecos, răcoros, fără umiditate și lăsați florile de lavandă la macerat timp de 24 de ore.

Apoi, treceți conținutul prin orice filtru. Loțiunea obținută trebuie ținută la frigider într-un pulverizator sau într-un recipient bine etanșat din sticlă de sticlă, astfel încât să se mențină mereu proaspătă și pregătită de utilizare.

Utilizați apa de levănțică în termen de 6 luni de la data producției.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!