Home Stil de viata Care este timpul de gătire al legumelor?
Stil de viata

Care este timpul de gătire al legumelor?

Natura ne oferă o mare varietate de fructe și legume care conțin toate vitaminele, mineralele și substanțele nutritive de care aveam nevoie pentru ne menține sănătoși. Astfel încât, în timp ce consumăm ardei, morcovi, cartofi și varză, trebuie să ne asigurăm că organismului nostru primește tot ceea ce are nevoie pentru a funcționa într-un mod corespunzător. De aceea, gătitul mai multor legume simultan poate afecta substanțele nutritive pe care le conține. Iar, dacă nu aveți experiență în bucătărie, este bine să aflați ce fel de legume necesită un timp identic de gătit. Prin urmare, în acest articol vă arătăm care este timpul de gătire al legumelor, astfel încât să vă puteți bucura de toate beneficiile nutriționale ale legumelor.

Cât timp se gătesc legumele?

Cunoscând cât timp trebuiesc gătite legumele, este esențial pentru a oferi alimentelor aroma, vitaminele și aspectul.

Legumele dau textura, culoarea și, de asemenea, sunt o sursă bogată de aromă, dar numai dacă sunt gătite corect, pot fi savurate din deplin. Țineți minte aceste sfaturi utile și consultați acest ghid atunci când doriți să cunoașteți care este timpul optim de gătire al legumelor la abur, fierte sau preparate la cuptorul cu microunde.

Timpul de gătire al legumelor

LegumăLa aburi
(minute)
Cuptor cu microunde
(minute)
Fierbere în apă
(minute)
Cartofi și cartofi dulci10 până la 136 până la 815 până la 20
Vinete15 până la 207 până la 1010 până la 15
Anghinare întreagă30 până la 404 până la 525 până la 40
Sparanghel8 până la 102 până la 4 7 până la 10
Mazăre3 până la 55 până la 78 până la 12
Sfeclă roșie40 până la 6014 până la 1830 până la 60
Broccoli întreg8 până la 156 până la 75 până la 10
Broccoli muguri5 până la 64 până la 54 până la 5
Conopidă întreagă15 până la 206 până la 710 până la 15
Conopidă buchet6 până la 103 până la 45 până la 8
Ciuperci4 până la 53 până la 4
Spanac5 până la 63 până la 42 până la 5
Sparanghel8 până la 104 până la 65 până la 12
Ardei roșu2 până la 42 până la 44 până la 5
Fasole (mazăre, păstăi, boabe)6 până la 82 până la 48 până la 12
Varză6 până la 910 până la 1210 până la 15
Varză de Bruxelles6 până la 127 până la 85 până la 10
Morcov întreg10 până la 158 până la 1015 până la 20
Felii de morcov4 până la 54 până la 75 până la 10
Dovleac5 până la 103 până la 65 până la 10
Dovlecel5 până la 103 până la 65 până la 10
Porumb5 până la 72 până la 37 până la 9

Notă*
– Timpul de gătire indicat pentru 1/2 kg de legume este exprimat în minute.
– Pentru a împiedica legumele să-și piardă vitaminele la momentul gătitului, acestea trebuie să fie gătite cât mai aproape de momentul consumului.
– Atunci când se gătesc la cuptorul cu microunde, nu mai este nevoie de apă, decât ceea ce rămâne din spălarea legumelor.

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks