Home Sănătate, Nou, Sport Care sunt beneficiile sportului în condromalacie / condropatie?
NouSănătateSport

Care sunt beneficiile sportului în condromalacie / condropatie?

Urmareste-ne pe Google News

Condromalacia / condropatia, este o boală care care provoacă disconfort și durere mare la nivelul cartilajelor. Dacă suferiți de condropatie, veți ști ca această afecțiune foarte dureroasă poate fi ameliorată prin practicarea anumitor exerciții fizice. Aflați la ce boli se referă acest termen, ce fel de exerciții sunt potrivite în astfel de cazuri și care sunt beneficiile acestora.

Ce este condropatia sau condromalacia?

Condropatia sau condromalacia, este un termen nespecific pentru (toate) afecțiunile cartilajului sau situațiile legate de problemele cu conținutul gelatinos.

Cele mai frecvente afecțiuni sau condiții care afectează cartilajul sunt:

  • Condropatia (afectarea cartilajului articular, cu scădere în grosime a acestuia până la dispariție, ce conduce la tulburări ale mecanicii articulare, reducerea mobilității și durere)
  • Osteoartrita
  • Traumatismul
  • Artrită reumatoidă
  • Inflamația
  • Hernia de disc
  • Complicația după chirurgia articulară
  • Tumori maligne, precum condrosarcomul, care este ca frecvență, a doua în tumora malignă a osului.

Care este diferența dintre condropatie (condromalacie) și osteoartrita genunchiului?

Condropatia sau condromalacia este adesea confundată cu osteoartrita genunchiului sau gonartroza. În realitate, este mai degrabă faza preliminară (clasa 1 conform clasificării lui Ahlbäck) a:

  • condropatiei în stadiile incipiente.
  • osteoartritei în stadiile mai avansate.

Prin urmare, osteoartrita se referă la stadiul avansat al patologiei, în timp ce condropatia (condromalacie) este mai reprezentativă pentru boala la debutul acesteia.

Care sunt beneficiile sportului în condropatia (condromalacie) și osteoartrită?

Scopul exercițiilor în condromalacie / condropatie și osteoartrită, este de a reduce durerea și inflamația produse de acestea, deoarece, după cum se știe, inactivitatea fizică tinde să crească durerea și să prelungească timpul de vindecare. Prin urmare, în ciuda durerilor articulare, este recomandat să practicați activități sportive, chiar dacă suferiți de condropatie și de alte boli articulare, precum osteoartrita.

Un beneficiu important al practicării exercițiilor fizice zilnice în aceste afecțiuni, îl reprezintă întărirea mușchilor din jurul articulației dvs., astfel încât aceasta va fi mai bine protejată. În plus, practicarea unei activități sportive vă poate ajuta în lupta împotriva excesului de greutatecare amplifică durerea cauzată de osteoartrita genunchiului.

Pe de altă parte, practicarea activităților fizice regulate, vă ajută, de asemenea, la prevenirea anchilozei articulației dvs.: pe termen lung, o viață prea sedentară poate duce într-adevăr la o rigiditate a articulației genunchiului mai mult sau mai puțin pronunțată și jenantă.

Totuși, cuvântul de ordine este moderația, deoarece un efort sportiv prea intens vă poate afecta și mai mult articulația dvs. care este deja slăbită de artrită. Cea mai bună soluție pentru a reduce durerile articulare de la genunchi este, prin urmare, practicarea unei activități fizice regulate de intensitate moderată. Vă recomandam în medie 3 ședințe pe săptămâna cel puțin, cu o durată de minim 30 de minute, însă totul depinde de activitatea aleasă și de starea dumneavoastră de sănătate.

Care sunt sporturile pe care le puteți practica când suferiți de condropatie (condromalacie) sau osteoartrită?

Exercițiile pe care le puteți urma atunci când aveți condropatie sau osteoartrită, de preferat ar fi cele care fac posibilă întărirea mușchilor articulațiilor dvs. O rutină sportivă ideală în acest caz, este cea care începe cu o sesiune de încălzire, urmată de activitate cardiovasculară și se încheie cu exerciții de întindere. Apoi, puteți începe activitatea sportivă aleasă de dvs. care să nu vă pună prea multă presiune pe articulația genunchiului.

În această fază, vă recomandăm să practicați un sport foarte util ca înotul, care face ca articulația să funcționeze fără probleme. Este cel mai potrivit exercițiu fizic pentru a tratarea condropatia sau osteoartrita, întrucât în apă mișcările sunt mai line și nu vă dați seama de efortul depus.

Un alt sport adesea recomandat în caz condropatie sau osteoartrită, este mersul pe bicicleta fitness: sau la fel de bine ați putea opta pentru mersul obișnuit pe bicicletă. Dar, dacă vă place mult mersul pe bicicletă, va trebui să adoptați o mică schimbare pentru a nu fi nevoit să îndoiți atât de mult genunchiul când pedalați. Este pur și simplu o chestiune de a vă ridica puțin mai sus șeaua.

Mai mult, mersul pe jos sau drumețiile ușoare, nu numai că aveți voie să le faceți, dar sunt benefice pentru vă lubrifia și întăriri mușchi care vă susțin articulațiile.

Pe de altă parte, pentru a vă recupera, nu sunt recomandate sporturile de contact, tenisul, fotbalul, baschetul, voleiul, alergarea și orice alt sport care necesită un sprijin puternic de picioare.

Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!