Home Nou Cât timp poţi păstra peştele și fructele de mare în congelator?
Nou

Cât timp poţi păstra peştele și fructele de mare în congelator?

Urmareste-ne pe Google News

Peștele și fructele de mare sunt produse perisabile, adică își pierd din savoare și prospețime în scurt timp. Cu toate acestea, este posibil să le păstrați în congelator mai mult timp. De asemenea, chiar și după le decongelați, dacă vă mai rămân, le puteți congela din nou. Rețineți, totuși, că acestea trebuie păstrate în cele mai bune condiții posibile, mai ales după gătire. Dacă știți deja cum se congelează și decongelează corect peștele și fructele de mare, acum tot ce trebuie este să vă faceți o ideea clară cu privire la timpul de păstrare a peştelui și a fructelor de mare în congelator.

Cât timp poţi păstra peştele și fructele de mare în congelator?

Timpul de congelate al peștelui și al fructelor de mare variază în funcție de fiecare specie în parte:

Peşte

Un aspect foarte important atunci când vine vorba de modul de congelare a peștelui se referă la durata de depozitare.Peștele slab, cum ar fi hamsie, caras, știucă, păstrăv, cod, doradă, eglefin, biban, monkfish, calcan…, poate fi congelat până la 6 luni.Dacă, pe de altă parte, ați cumpăratpește gras, cum ar fi anghilă, somn, hering, macrou, sardine, somon, ton…., evitați să îl păstrați la congelator mai mult de 3 luni.

Moluște

Moluște precum scoicile, midiile, stridiile caracatița și calamarul se păstrează foarte bine la congelator. Mai exact, aceste specii pot fi păstrate congelate între 2 și 3 luni. După acest timp de congelare, își va pierde calitățile gustative.

Crabi

Crabii sunt unul dintre produsele care durează cel mai mult în congelator, deoarece îi puteți consuma din congelator în maxim10 luni.

Creveți

Creveții sunt un tip de crustacee foarte gustoase. Puteți congela în siguranță creveții, atâta timp cât sunt proaspeți. Cu toate acestea, este recomandat să îi consumați congelați în termen de trei luni de zile.

Langustine

Este un tip de crustacee pe care îl puteți păstra mai mult timp în congelatoare. Cu aproximație, îl puteți păstra la congelator maxim 12 luni.

Homari

Homarul este un alt tip de crustacee, care poate deveni adevăratul protagonist al cinelor dvs, și care poate rezista până la 12 luni, sau un an întreg în congelator.

De acum înainte, știți cât trebuie să păstrați peştele și fructele de mare în congelator, luând în considerare termenele de valabilitate a acestor alimente. Cu toate acestea, perioada de timp este însă doar o informație preliminară. Pentru siguranța și sănătatea dvs. și a membrilor familiei dvs., cel mai bine este să verificați starea, mirosul și culoarea peştelui și a fructelor de mare înainte de a le găti de fiecare dată. Și, de asemenea, este esențial să știți cum trebuie dezghețat peștele: evitați să-l păstrați la temperatura camerei, dar puneți-l la frigider pentru a preveni proliferarea bacteriilor și nu recongelați niciodată peștele crud care tocmai l-ați dezghețat.

Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!