Home Sănătate Cauze clitoris inflamat și umflat
Sănătate

Cauze clitoris inflamat și umflat

clitoris umflat
Uneori femeile se trezesc cu clitorisul umflat, inflamat. Se privesc în oglinda și intră în panică, clitorisul este înroșit, umflat și de multe ori ustură. Și încep să-și pună întrebări de genul: “De ce este umflat clitorisul?, De ce s-a umflat clitorisul înainte și după sex? Ce se întâmplă dacă o femeie are clitorisul umflat?, etc.”

Clitorisul poate fi cauzat de răni și de o varietate de factori. Pentru a știi exact la ce să se aștepte vom enumera câteva dintre cele mai frecvente cauze ale clitorisului umflat.

Atunci când femeia se excită, clitorisul este stimulat și se umflă datorită sângelui cu care se umple. După orgasm, clitorisul revine la dimensiunile inițiale în aproximativ 10 minute, pentru ca sângele se dispersează din clitoris în restul corpului. Dacă nu ajunge la orgasm și se oprești din stimulare, sângele strâns rămâne acolo, menținând clitorisul încordat vreme de câteva ore. Este un fenomen natural ce nu prezintă motive de îngrijorare.

Anumite tipuri de infecții vaginale pot inflama clitorisul. Infecțiile, fie că sunt fungice, fie că sunt bacteriene ele afectează clitorisul. Deseori, sunt însoțite de roșeață, mâncărimi și necesită controlul doctorului specialist. Infecțiile care afectează cel mai des clitorisul sunt: Candida albicans, herpes genital, tricomoniaza și vaginita.

Umflătura clitorisului este adesea cauzată de activitatea sexuală agresivă sau de o zgârietură. Clitorisul este în zona genitală sensibilă, și orice atingere greșită sau orice zgârietură mică poate inflama clitorisul. Activitatea sexuală excesivă sau o zgârietura cu unghia pe timpul masturbării poate genera probleme.

Un fir de par în clitoris poate umfla clitorisul. Este normal ca femeia să aibă păr în jurul zonei genitale, însă un fir de păr pe clitoris poate fi cauza problemei. Dacă observați un fir de păr crescut în interior zonei intime trebui neapărat să-l îndepărtați. Puteți folosi o pensetă.

O cauză frecventă a umflăturii este îmbrăcămintea mult prea strâmtă. Uneori, anumite articole de îmbrăcăminte pot provoca alergii sau iritații, datorită lenjeriei stramte, încât freacă clitorisul. Încercați să purtați lenjerie din bumbac și pantaloni mai lejeri.

Un alt motiv pentru care clitorisul se umflă, se datorează formării unui chist, precum cel al glandelor Bartholin, care blochează formarea de lubrifiant în zona clitorisului. Chistul glandelor Bartholin poate varia în mărime de la o mărgica pana la mărimea unei portocale. Aplicați lubrifiant pentru a calma durerea, dacă persistă trebuie să mergeți la un medic specialist.

Comentarii pe Facebook
4.7/5 - (3 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!