Home Diverse, Nou Ce este bumbacul percale?
DiverseNou

Ce este bumbacul percale?

Urmareste-ne pe Google News

Industria textilă nu stă pe loc, din contră, ne oferă în mod constant materiale noi. Unul dintre acestea este bumbacul percale, care devine din ce în ce mai popular. Evident, nu este momentan foarte faimos și răspândit, dar este un material excelent pentru așternuturi și lenjerii. Prin urmare, în cele ce urmează îi vom acorda toată atenția cuvenită, astfel încât să știm tot ce trebuie despre acesta.

Ce este bumbacul percale?

După cum sugerează și numele, bumbacul percale este fabricat din fibre vegetale de bumbac, care crește în principal în Statele Unite, India, China și Brazilia. În procesul de creare al percalului folosit în industria textilă de uz casnic, în special pentru producția de lenjerie de pat sau pânză de bumbac care este subțire și netedă, este țesută într-un mod strâns. Densitatea sa este destul de mare, iar structura se bazează pe încrucișarea firelor și a straturilor. În general, straturile se împletesc, fiind intercalate – unul pe deasupra, unul pe dedesubt, ceea ce face ca țesătura să fie mai rezistentă și mai durabilă decât orice altă țesătură, prin urmare este o investiție reală în timp.

În țările europene, această țesătură este foarte apreciată, considerată regală și este utilizată în principal în producția de așternuturi de lux împreună cu mătasea.

Cum se face bumbacul percale?

Percalul modern este realizat din bumbac netors, pieptănat. În procesul de producție, se folosesc fire din bumbac pur sau uneori fire din in, împreună cu poliester. Pentru ca firele să se dovedească mai rezistente, mai durabile și mai puternice, acestea sunt tratate și pansate cu un adeziv special. Pentru percale realizat din bumbac 100%, pensa conține amidon de cartofi, care este amestecat cu glicerină sau grăsime animală. În unele cazuri, pot fi adăugate și alte componente. După acest proces, fibrele sunt verificate și ajustate în dimensiune, astfel încât să fie suficient de lungi pentru a putea țese percalul, care prezintă anumite particularități, cum ar fi: rezistență la uzură, finețe, proprietăți antistatice, durabilitate și lipsa scamelor.

Cum evaluam calitatea bumbacului percale?

Pentru a defini calitatea unui bumbac percale, vom lua cel mai adesea ca indicator numărul de fire pe cm². Conform standardelor sugerate, cu cât acest număr este mai mare, cu atât calitatea lenjeriei de pat din bumbac percale este mai mare. Acest lucru înseamnă, în special, că trebuie ca țesătura să fi fost suficient de strânsă, pentru ca percalul să fie rezistent.

Percalul obișnuit are o densitate a țesături de 80 fire / cm², ceea ce îl face un material moale și mătăsos la atingere, rezervat lenjeriilor de calitate. Acest număr de fire se referă strict la fibra care alcătuiește țesătura.

Pe piață, vom găsi materiale textile percale confecționate din 57 fire / cm² bumbac standard, 78 fire / cm² bumbac standard “high-end”, 120 fire / cm², bumbac de lux foarte “high-end” și uneori mai mult. Acest număr de fire rămâne un indiciu care trebuie luat în considerare, dar nu reflectă în niciun fel calitatea bumbacului folosit și poate fi, așadar, un argument înșelător.

Dacă este confecționat din mai mult de 120 de fire / cm², ne putem îndoi de calitatea fibrei de bumbac folosite în realizarea percalului.

Care sunt avantajele bumbacului percale?

După cum am putut vedea, principala caracteristică a percalului este rezistența la uzură și absența scamelor la suprafață, chiar și după o utilizare prelungită. Mai mult, datorită puterii sale în ceea ce privește absorbția excelentă a umezelii, acest material de calitate permite o bună reglare a temperaturii corpului atât în ​​timpul iernii, cât și în timpul verii. Bumbacul percale este, prin urmare, ideal în timpul reprizelor de transpirație excesivă. Este potrivit în special pentru pielea cea mai sensibilă, datorită atingerii sale moi, care nu irită.

Ușor de întreținut, cearșafurile lenjeriile, fețele de pernă din bumbac percale din 80 fire / cm², se spălă la o temperatură situată între 40° C și 60° C și nu își pierd calitatea în urma curățării. Spre deosebire de unele țesături, percalul nu își pierde în timp aspectul atractiv. Din contră, cu cât le utilizăm mai mult cu atât vor câștiga mai mult în moliciune și flexibilitate, iar familia noastră nu va fi nevoită ca pe viitor să investească în altele noi!

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!