Home Diverse, Nou Ce faci în cazul în care mașina a fost avariată în parcare, iar autorul a fugit?
DiverseNou

Ce faci în cazul în care mașina a fost avariată în parcare, iar autorul a fugit?

Urmareste-ne pe Google News

Conform unui studiu, aproximativ 40% din accidentele auto soldate doar cu daune materiale au loc în parcare, sau în timpul manevrării mașinii în parcare. Marea majoritate a incidentelor au loc atunci când se efectuează manevre în marșarier (peste 70% din daunele RCA și în jur de 85% din daunele Casco).
masina lovita in parcare
Dar, mai grav este că în multe dintre cazuri se întâmplă ca mașina să fie lovită iar autorul fuge de la locul faptei, și în final rămâne necunoscut. În cele ce urmează vă vom oferi informații despre ce puteți face dacă sunteți puși într-o astfel de situație.

Ce să faci atunci când ai găsit mașina avariată?

1. În cazul în care ați găsit vehiculul avariat în parcare, rețineți data și ora când ați găsit vehiculul lovit, precum și locul exact unde era parcat, inclusiv repere și localizări, (de ex. nr. imobilului sau, în afara localității, km în dreptul căruia erați parcat).
2. În cazul în care autovehiculul dumneavoastră a fost avariat în timp ce era staţionat sau parcat, este necesar să declarați dauna direct la asiguratorul CASCO sau să vă deplasați cu acesta la un sediu de poliție pentru declararea evenimentului și efectuarea documentelor de constatare. Agentul constatator vă va oferi autorizație de reparație necesară la service și dovada privitoare la avarii în cazul în care vă opreşte Poliţia.
3. Dacă făptuitorul a fugit de la locul accidentului trebuie raportat la Poliție și să cereți martorilor să descrie ceea ce sa întâmplat.
4. Cautați camerele de supraveghere instalate în apropiere pentru a mări șansele de a găsi vinovatul.

Ce să faci atunci când avariezi accidental un alt vehiculul?

1. Așteptați venirea proprietarului mașinii pentru a completa constatul amiabil sau puteți sa mergeți la Poliție (unitatea de poliție rutieră – accidente ușoare din localitatea/sectorul unde se află vehiculul când a fost avariat, în maxim 24 ore.
2. În cazul în care proprietarul nu apare sau întârzie sunați la 112 pentru a informa proprietarul prin intermediul poliției.
3. Pentru mai multă siguranţă, mergeți împreună cu celălalt şofer, cu formularul de constat amiabil completat, la un centru de daune al uneia dintre companiile dvs. de asigurare RCA.

Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!