Home Nou, Politica Cine controlează și finanțează mass-media care ne informează?
NouPolitica

Cine controlează și finanțează mass-media care ne informează?

Nimeni nu poate pune la îndoială faptul că mass-media ocupa primele locuri ca popularitate, deoarece informația este transmisă ușor individului. Cu toate acestea, ea este și principalul mijloc de dezinformare, pentru ca informația greșită poate să ajungă rapid la indivizi. Reprezentările din media devin „fapte“ pe baza cărora elitele politice şi cetăţenii, de asemenea, îşi extrag înţelegerea despre viaţa politică şi însăşi participarea reprezentanților la viaţa politică. În acelaşi timp, publicul este redus la un simplu consumator pasiv, a cărei interpretare a evenimentelor este constrânsă de mediu informaţional.

O dată cu apariția noile tehnologii și platforme, cum ar fi cele de pe Internet, ele permit astăzi obținerea rapidă de informații care pot fi manipulate. De exemplu, ziare și publicații online care au finanțare independentă sau bloguri alternative. Despre acest subiect vom vorbi în cele ce urmează. Deci, haideți să vedeam cine controlează și finanțează mass-media/presa care ne informează!

Propaganda presei asupra opiniei publice

În 1916, sub mandatul lui Woodrow Wilson, Europa a fost împinsă în Primul Război Mondial fără ca societatea americană să aibă vreun interes de a purta un război care se desfășura în afara granițelor sale, și anume pe continentul european. Președintele Wilson, un susținător al implicării în războiul european, a încercat să schimbe modul de gândire al societății printr-o campanie de propagandă numită “ComisiónCreel”.

Rezultatele propagandei sale asupra opiniei publice au avut mare succes, astfel încât, în șase luni de zile societatea pacifistă din SUA s-a transformat într-una furioasă și isterică, pregătită să meargă la război și să nimicească toți germanii și astfel să salveze lumea. Multe dintre ele au fost inventate.

Spre exemplu, s-a folosit de tehnica cunoscută sub numele de “Panica roșie”. Prin aceasta, guvernul a reușit să convingă intelectualii din SUA să meargă la război, să terorizeze sistemul și să provoace o nemulțumire în rândul populației pe baza datele și faptele germanilor. De exemplu, au fost prezentate imagini cu nemți care mutilau copii belgiene dar și alte atrocități, erau puse la dispoziție publicului larg de Ministerul britanic al Propagandei (interesat ca SUA să se alăture războiului), și erau trimise guvernului SUA. Mai târziu, s-a aflat că au fost generate în mod deliberat de britanici.

Cine controlează și finanțează mass-media care ne informează?

“Patru conglomerate media controlează 96% din totalul afacerilor din întreaga lume.”

Cifrele oficiale arată că există patru holdinguri mari de comunicații care controlează 96% din totalul presei din întreaga lume și, în mod paradoxal, aceste patru multinaționale sunt conduse de lobby-uri evreiești. Să mergem mai departe și să analizăm această realitate sumbră.

Aceste conglomerate media sunt Walt Disney, Time Warner Inc, Viacom/CBS și 21 Century Fox (cu subsidiara sa News Corporation, condusă încă din 2012 de Rupert Murdoch, după ce a părăsit compania ¨News of the World¨), care sunt controlate de către familia bancară evreiască Rosthchild. 21 Century Fox este controlată prin lobby-urile sioniste și sectorul bancar (P Morgan, Elliot Associates L.P., Invesco Ltd, Waddell & Reed Financial Inc. y Deutsche Bank AG).

Aceste companii media se ocupă de promovarea afacerilor pe toate tipurile de canale de televiziune, radio, publicații etc.

Astfel, grupul de armament francez Lagardère și Dassault Aviation deține cele mai mari companii de armament din țară, Franța fiind al patrulea cel mai mare exportator de arme din lume, în spatele SUA, Rusia și China. Paradoxal, aceste companii controlează două dintre cele mai importante ziare din Franța, Le Monde și Le Figaro.

Un caz controversat și bine-cunoscut este cel al purtătorul de cuvânt israelian, Tzipora Menache, care a vorbit despre puterea lobby-urilor evreiești asupra mass-mediei din SUA și din restul lumii. Un comentariu datorat bombardamentului Israelului din Fâșia Gaza în 2009, a avut un impact major asupra bazelor ONU și asupra posibilului răspuns pe care Barack Obama la avut în această privință.

“Știți foarte bine, și americanii stupizi știu la fel de bine că noi controlăm guvernul lor, indiferent de cine locuiește la Casa Albă. Vedeți, știu asta și știți că niciun președinte american nu poate fi în măsură să ne provoace chiar și atunci când facem un lucru de neconceput. Ce ne pot face ei (americanii)? Controlăm congresul, controlam mass-media, controlăm spectacolul și controlăm totul în America. În America poți să-l critici pe Dumnezeu, dar nu poți critica Israelul “– (Tzipora Menache).

Cine controlează mass-media din România?

În primul rând, cu cea mai mare audiență și cotă de piață în domeniul mass-media regăsim compania Central European Media Enterprises (CETV), care deține următoarele publicații: Acasă, MTV România, Pro Cinema, Pro TV, Pro TV Internaţional, Sport.Ro. Central European Media Enterprises este o companie care deține un procent de 95% din televiziunile din grupul Media PRO. Compania este listată la bursa NASDAQ din New York cu simbolul CETV, precum și la Bursa de Valori de la Praga.

Astfel, acţionarul majoritar la companiei Central European Media Enterprises, ce deţine controlul asupra Media Pro International este evreul Ronald Lauder, președinte al Congresului Evreiesc Mondial.

Stăpânul “Hearst ” William Randolph Hearst faimosul evreu american care a fondat imperiul său numit Hearst în toată lumea. În România îi spune “Sanoma Hearst Romania SRL” și directorul general este bineînțeles o evreică pe nume Elisabeth Loesberg.

Compania Hearst deține în România următoarele ziare publicații: Beau Monde, Bucătăria de azi, Casa și grădina, Cosmopolitan, Femeia, Femeia de azi, FHM, Mami, Mămica de azi, Marie Claire, Național Geographic, Sănătatea de azi, Story.

Stăpânul “Ringer” Michael Ringier împreună cu soția sa Ellen Ringier sunt evrei din Elveția care dețin o megacompanie  internațională. Directorul general al “Ringer România” este bineînțeles un evreu pe nume Marius Hagger. Numele său de familie Hagger este de origine evreiască.

Compania  Ringer România deține urmatoarele publicații: 100 cele mai bune companii pentru care să lucrezi, 100 femei de succes, 300 cei mai bogaţi români, Bolero, Bravo, Bravo GirlCapital, Compact București, Evenimentul Zilei, Evenimentul Zilei de Duminica, Evenimentul Zilei – ghid TV, Libertatea, Libertatea – Ediția de duminica, Libertatea Integrame, Libertatea pentru femei, Libertatea pentru femei – Horoscop, Libertatea pentru femei – Rețete, Libertatea pentru femei – Totul pentru mama mea, Libertatea Special Sănătate, Libertatea – Supliment Weekend, Lumea Femeilor, Lumea Femeilor Style, TVMania, TV Satelit, Unica, Unica Wedding.

News Corporation, despre care am vorbit puțin mai sus, este condusă cripto-evreul Rupert Murdoch care s-a născut în Australia. Mama sa fiind evreică „filantroapa” Dame Elisabeth Murdoch.

B1TV este deținut în proporție de 12,5% de News Corporation, cu toate acestea nu se știe cine deține restul de 87,5%.

Această listă poate continua!

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!