Home Nou, Tehnologie Cine deține Apple și Microsoft?
NouTehnologie

Cine deține Apple și Microsoft?

Companiile americane Apple și Microsoft care activează în domeniul IT se zice că ar valora împreună aproximativ 2000 de miliarde de dolari, iar rivalitatea dintre cele două este pur și simplu inventată dacă stăm să analizăm cu atenție datele cu privire la mari săi acționari. Cei drept, cei doi giganți IT sunt doi pioni ai aceluiași stăpân. În cele ce urmează vom vedea cine deține cu adevărat companiile Apple și Microsoft.

Este Microsoft deținută de co-fondatorul companiei, Bill Gates?

Dacă stăm să ne luăm după informațiile apărute în mass-media, vom ajunge la concluzia ca da, este. Cu toate acestea, realitatea este exact invers. Bill Gates nu este cel mai mare acționar al MICROSOFT CORPORATION [1], este nimeni altul decât managerul fondului de investiții VANGUARD, care deține și fondul de investiții BLACKROCK [2]. În concluzie, BLACKROCK este deținut de VANGUARD.

Cine deține Apple?

Compania Apple americană despre care se spune că a revoluţionat lumea informaticii prin telefoanele şi tabletele sale, a devenit prima întreprindere privată care valorează peste 1.000 de miliarde de dolari. Întrebare care pune toată lumea pe gânduri, cine este acționarul care deține și controlează Apple?

Adevărul este că, Apple [3] este deținută și controlată de cei doi mari investitori Vanguard Group, Inc. cu 7.01% din acțiuni, respectiv Blackrock Inc. 6,12% din acțiuni. De asemenea, veți vedea că cel mai mare acționar al companiei BLACKROCK, este PNC FINANCIAL SERVICES [4], care la rândul său este controlată în totalitate de grupul VANGUARD.

În ceea ce privește persoanele care dețin VANGUARD și BLACKROCK, numele real al acestora nu apar niciodată în relatările mass-mediei.

Referințe:

  1. https://finance.yahoo.com/quote/MSFT/holders?ltr=1
  2. https://finance.yahoo.com/quote/BLK/holders?ltr=1
  3. https://finance.yahoo.com/quote/AAPL/holders?ltr=1
  4. http://investors.morningstar.com/ownership/shareholders-major.html?t=PNC

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!