Home Nou, Sănătate Cum recunoști o arsură infectată?
NouSănătate

Cum recunoști o arsură infectată?

Arsurile pot apărea din mai multe motive. Există diferite categorii de arsuri, în timp ce majoritatea sunt relativ minore, altele tind să se infecteze și acestea pot necesita îngrijiri medicale. Prin urmare, este esențial să știți cum să recunoașteți o arsură infectată.

Ca orice altă rană, arsurile trec de la sine, de fapt arsurile de gradul I și II pot dura până la 3 săptămâni pentru a se vindeca complet, proces în timpul căruia pot exista și riscuri grave pentru sănătate, cum ar fi o infecție severă care poate compromite imaginea generală a pacientului.

În acest caz, va fi important să luați toate măsurile de precauție pentru a preveni apariția și agravarea acestei infecții, de aceea este necesar să recunoașteți simptomele unei arsuri infectate.

Este normal ca arsurile să fie roșii, inflamate și să provoace dureri moderate, dar pe măsură ce zilele trec, aceste simptome ar trebui să dispară treptat, ca urmare a procesului normal de vindecare a pielii. Dacă simptomele nu se ameliorează, ci se înrăutățesc și devin și mai intense decât în ​​primele câteva zile post arsură, este un semn clar că ceva este în neregulă.

Simptomele tipice ale unei arsuri cu infecții sunt: ​​roșeață suplimentară în jurul plăgii, căldură anormală, reapariția durerii după ameliorarea durerii inițiale, umflarea plăgii și apariția puroiului. De asemenea, febra poate fi un semn al unei infecții.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți în aceste cazuri pentru a evita agravarea acestui tip de leziune, este să păstrați rana curată, să o dezinfectați constant și să o acoperiți cu tifon, cârpă sau altă țesătură adecvată, deși cea mai potrivită este utilizarea pansamentelor împreună cu sulfadiazină de argint micronizată, element care vă protejează rana prin formarea unei bariere protectoare cu ajutorul nanocristalelor de argint.

Nu în ultimul rând, în cazul în care rana este profundă, sângerează puternic sau prezintă semne de infecție, cum ar fi roșeață, umflături sau căldură, consultați întotdeauna un medic care vă poate ajuta să contracarați avansarea infecției prin utilizarea de medicamente, unguente și medicamente menite să trateze treptat problema.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!