Home Afaceri, Diverse Cum să deschizi un cont bancar în străinătate?
AfaceriDiverse

Cum să deschizi un cont bancar în străinătate?

Urmareste-ne pe Google News

Procedurile pentru deschiderea unui cont bancar pot diferi nu numai de la o țară la alta, ci și în funcție de fiecare instituția financiară în parte. Prin urmare, obținerea unui cont bancar în afara României poate fi un adevărat curs de obstacole. Scenariile sunt numeroase și găsirea unei bănci pentru străini nu este o sarcină ușoară. Cu toate aceste, există anumite instituții bancare care fac posibil transferul de fonduri dintr-un stat în altul. Acesta este motivul pentru care vă prezentăm toate informațiile despre modul de deschidere a unui cont bancar în străinătate.

Pot deschide un cont bancar în străinătate?

Da, este absolut legal să deschideți și să dețineți un cont bancar în străinătate, cum ar fi un cont offshore, printre altele. Însă cu toate acestea, anumite bănci își rezervă dreptul de a refuza deschiderea unui cont, în special în anumite cazuri de ședere scurtă în țara gazdă. Și mai mult, dacă este o bancă situată în afara Uniunii Europene, nu are nicio obligație să vă deschidă un cont bancar. Unele țări pot impune restricții bancare nerezidenților, cum ar fi Thailanda.

De asemenea, în țări precum Marea Britanie nu puteți deschide un cont fără a locui acolo, și chiar dacă locuiți poate dura câteva luni. În timp ce în alte state, cum ar fi Elveția și Luxemburg, băncile deschid conturi bancare pentru persoanele care nu locuiesc în acestea. Cu toate acestea, facilitățile se acordă mai ușor celor care au active semnificative.

Care sunt pașii pentru a deschide un cont bancar în străinătate?

Este relativ ușor pentru un român să deschidă un cont bancar într-o țară a Uniunii Europene, trebuie doar să furnizeze câteva documente justificative. Cele trei principale sunt:

  • document de identitate;
  • certificatul de rezidență (sau certificatul de nerezident);
  • un document de identitate bancară de la banca dvs. din România pentru a dovedi că nu aveți interdicția de a efectua operațiuni bancare.

Dacă nu locuiți în țara în care intenționați să vă deschideți contul, nimic nu va împiedica să o faceți, însă banca poate emite restricții privind tranzacțiile monetare.

Care sunt pașii pentru a deschide un cont bancar în țări din afara UE?

De asemenea, pentru deschiderea unui cont în afara UE trebuie să furnizați documente justificative suplimentare, cum ar fi o copie a unui contract de muncă sau certificat de naștere.

Să presupunem că alegeți Elveția pentru a deschide un cont bancar, care nu este țară membră UE. În primul rând, băncile acestei țări va trebui să vă verifice identitatea pentru a deschide contul și pentru aceasta vă vor cere să mergeți personal la bancă sau să faceți formalitățile cu o sucursală din România.

Va trebui să aduceți documente doveditoare privind sursa fondurilor pe care doriți să le încasați în noul dvs. cont bancar, de la locul de muncă, să demonstrați că sunteți solvabil din punct de vedere financiar, să aduceți un extras bancar și o copie a declarației dvs. fiscale. Aceste documente vor fi certificate ca adevărate de către un notar.

De asemenea, puteți contacta ambasada țării în care intenționați să deschideți un cont, aceasta vă va putea informa despre toate condițiile care trebuie îndeplinite.

Care sunt comisioanele asociate transferurilor de fonduri în bănci din UE?

Costul transferurilor internaționale de bani poate varia în funcție de țara de destinație și de moneda utilizată. În cadrul Uniunii Europene, transferul SEPA (zona de plăți unice în euro) face posibil transferul de fonduri dintr-un stat membru în altul la același preț ca și un transfer intern.

Care sunt comisioanele asociate transferurilor de fonduri în bănci din afara UE?

În afara UE, prețurile pot fi foarte variabile. Cel mai adesea, costul transferului include un comision, precum și o taxă de schimb proporțională cu suma transferată. Vă rugăm să rețineți, în anumite cazuri, unitatea gazdă aplică, de asemenea, taxe de recepție. Alocați-vă timp pentru a compara diferitele posibilități: de exemplu, utilizarea unui broker valutar vă poate permite să transferați bani la un cost mai mic.

Poți deschide un cont bancar online în străinătate?

Răspunsul este categoric afirmativ, puteți deschide un cont într-o sucursală străină care funcționează numai pe Internet, așa cum o face SwissQuote. Principalul avantaj al acestor bănci este simplitatea și rapiditatea procedurilor, tot ce aveți nevoie este câteva clicuri și o fotografie pentru a vă valida informațiile personale și de susținere. De asemenea, aveți posibilitatea să trimite-ți restul documentației prin poștă.

De ce multe persoane aleg să-și deschidă un cont bancar într-un offshore?

Căutarea confidențialității și securității motivează, de asemenea, mai multe persoane în acest proces. Într-adevăr, băncile offshore păstrează în general confidențialitatea, chiar și în cazul unor probleme cu unitățile locale, banii depuși acolo nu pot fi confiscați. Adesea denumite paradisuri fiscale, sistemele bancare ale unor țări precum Sfântul Kitts și Nevis, Insulele Turks și Caicos, Liechtenstein, Singapore, Bermude, Malta, Monaco, Gibraltar, Labuan (Malaezia), Republica Seychelles, Insulele Virgine, Mauritius, Montserrat, Panama, Belize, Arhipelagul St.Vincent si Grenadinele, Brunei, Insulele Marshall, Bahamas, Nauru îi interesează din ce în ce mai mult pe profesioniști și persoane fizice.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!