Clătitele sunt foarte îndrăgite atât de copii, cât și de adulți. Există multe rețete pentru prepararea lor, cu diverse umpluturi. Una dintre cele mai populare opțiuni printre adepții unei diete sănătoase sunt clătitele fără făină. Acest fel de desert nu conține gluten și are un conținut redus de calorii, așa că poate fi consumat în timpul dietelor. Iată o rețetă simplă de clătite fără faină, deci fără gluten.
Clătite cu amidon de porumb
Făina de grâu este adesea înlocuită cu amidon de porumb. Datorită acestui ingredient, puteți găti clătite delicioase, cu o textură moale și un aspect pe măsura așteptărilor.
Ingrediente (pentru 4-5 porții):
- 80-90 g amidon de porumb (sau cartofi);
- 4 ouă;
- 300 ml lapte semi-degresat;
- 4-5 lingurițe ulei de măsline sau de floarea soarelui;
- 1 plic de zahar vanilat;
- un praf de sare.
Mod de preparare:
- Mai întâi, bateți ouăle cu zahărul vanilat și sarea până se omogenizează.
- Încălziți puțin laptele, fără să-l aduceți la fiert, apoi adăugați-l peste ouă. Este mai bine să nu turnați lapte rece, deoarece se vor forma cocoloașe în aluat.
- După aceea, adăugați amidonul. Amestecați bine, astfel încât să nu rămână cocoloașe.
- Lăsați aluatul de clătite să se odihnească aproximativ 30 de minute.
- Turnați puțin ulei într-o tigaie preîncălzită, și prăjiți clătitele pe ambele părți, până se rumenesc. Savurați-le cu dulceață sau cu gem.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.