Frișca bătută este un ingredient fundamental în cofetărie, se folosește în prepararea prăjiturilor, torturilor, înghețatelor, salatelor de fructe. Frișca bătută, de asemenea, se folosește ornarea cafelei și a ciocolatei calde. Pentru a obține o frișcă perfectă însă, trebuie să urmați câteva reguli simple și să folosiți un instrument potrivit, precum Thermomix-ul. Așadar, haideți să descoperim împreună cum se prepară frișca în Thermomix!
Frișcă bătută în Thermomix
Frișca bătută cu Thermomix-ul poate fi aproape la fel de delicioasă, mătăsoasă și aerată ca și cea bătută cu telul sau cu mixerul de mână. Durează doar 30 de secunde pentru a-o bate, așa că din nou, Thermomix-ul este o resursă fantastică pentru a economisi timp.
Cel mai important lucru pentru ca acesta să iasă cât mai bine, este că, atât smântâna, cât și paharul Thermomix ar trebui să fie reci, iar smântâna, de asemenea, ar trebui să aibă un conținut de grăsime de cel puțin 35%.
Iată rețeta de frișcă făcută în Thermomix!
- Timp de pregătire: 5 minute
- Timpul total: 5 minute
- Cantitate: 500 de grame de frișcă
- Dificultate: redusă
Ingrediente pentru frișcă bătută cu Thermomix-ul în mai puțin de 1 minut:
- 500 g smântână lichidă
- 1 sau 2 linguri de zahar pudră, dar daca doriți iasă mai dulce, adăugați cam 80 g.
- 1 lingură cremă de brânză (opțional).
Preparare, cum să bateți frișca în Thermomix în mai puțin de 1 minut:
- Montați fluturele de amestecare în bolul foarte curat, agitați bine recipientul cu smântână lichidă si turnați-o în bolul de mixare. Apoi, selectaţi viteza 3 ½ și bateți până ce frișca se îngroașă și devine ca o spumă.
- De îndată ce ați terminat-o de bătut, demontați fluturele de amestecare și adăugați zahărul pudră împreună cu crema de brânză (opțional), apoi amestecați cu o spatulă.
Sfaturi:
- Puteți aroma frișca adăugând cacao, vanilie, scorțișoară etc. înainte de a-o bate. Dacă adăugați o linguriță de cremă de brânză, frișca dvs. va căpăta mai multă aromă și fermitate.
- Fluturele de amestecare este esențial pentru aerarea smântânii și, prin urmare, pentru a face frișcă în Thermomix fără acest fluture, există și un mic truc! Turnați smântâna în Thermomix, adăugați o lingură cu vârf de miere (esențială pentru întărirea smântânii) și bateți-o la treapta 7 pentru aproximativ 12 secunde, verificând în mod contant consistența friștii.
- Dacă doriți, puteți bate mai puțină smântână (minim 200g), așezați fluturele de amestecare pe lame și bateți la aceeași viteză (3½). Nu uitați să reduceți și cantitatea de zahăr pudră.
- Daca urmează să bateți mai mult de 500g de smântână, nu folosiți fluturele și bateți la treapta 5. Puteți bate până la 1 kg de smântână o dată.
- Folosiți smântână care conține minimum 35% grăsime.
- Cu cât smântâna este mai rece, cu atât mai bine. Nu ar trebui să folosiți niciodată smântână înghețată.
- Minutele variază foarte mult: așadar, aveți grijă să nu bateţi prea mult smântâna, deoarece se poate transforma în unt.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.