Home Frumusete, Nou Cum să faci săpun cu glicerină?
FrumuseteNou

Cum să faci săpun cu glicerină?

Glicerina ca ingredient este o bază ideală pentru prepararea săpunului. Este o soluție naturală, mai sănătoasă și, de asemenea, economică față alte produse. Mai mult, glicerina îmbunătățește elasticitatea pielii, restabilește epiderma, protejează împotriva agresiunilor externe (vânt, frig, poluare, UV etc.) și are proprietăți de hidratare și vindecare. Din acest motiv, în acest articol vă vom explica pas cu pas cum să faceți un săpun cu glicerină.

Cum tip de glicerină se folosește la săpun?

În primul rând, este important să nu confundați glicerina vegetală și săpunul cu glicerină. Prima este un lichid vâscos și incolor care este utilizată în fabricarea produselor cosmetice, produselor farmaceutice și medicinale, în timp ce săpunul cu glicerină este o formă de săpun alb solid, transparent sau opac, care se poate topi.

După cum se știe, glicerina vegetală are beneficii surprinzătoare, iar în acest caz este una dintre cele mai eficiente ingrediente în lupta împotriva deshidratării, dar, de asemenea, ajută în combaterea eczemei și acneei. Prin urmare, pentru fabricarea săpunului veți nevoie de glicerină vegetală ecologică, deoarece respectă pH-ul pielii, protejează mediul înconjurător, prin simplul fapt că nu conțin niciun produs secundar din petrol.

Pentru a face săpun de glicerină veți avea de următoarele:

 • Glicerină la alegere (albă sau transparentă)
 • Recipient
 • Matrițe din silicon
 • Ulei de cocos fracționat
 • Esențe aromatice sau uleiuri esențial (
 • Coloranți, flori uscate, semințe exfoliante etc. (opțional)
 • Unelte pentru amestecare

Pașii de urmat:

 1. Tăiați o bucată de glicerină în bucăți mici cu ajutorului unui cuțit. Pentru a ști câtă veți avea nevoie, este simplu: cântăriți matrița goală, apoi umpleți-o cu apă. Greutatea apei corespunde greutății săpunului cu glicerină care trebuie tăiată.
 2. Puneți bucățile într-o cană pentru măsurat și topiți-le în cazan sau în cuptorul cu microunde. Atenție: dacă utilizați un cuptor cu microunde, încălziți săpunul câteva secunde (nu mai mult de 10 secunde), altfel riscați să murdăriți cuptorul cu microunde de glicerină.
 3. Odată ce s-a topit, luați-o de pe foc, amestecați puțin și adăugați imediat colorantul. Dacă amestecul devine din nou gros sau prea solid, puneți-l din nou la topit (aveți grijă nu prea mult).
 4. Adăugați ulei de cocos fracționat în proporție de 1% și amestecați ușor cu o lingură de lemn.
 5. Acesta este momentul să adăugați uleiuri esențiale la alegere sau esențe aromatice, respectând concentrațiile indicate pe sticle, în general de la 1 la 3%. Dacă folosiți esențe aromatice, adăugați doar 1% și nu adăugați ulei vegetal. Dacă doriți, adăugați flori, semințe exfoliante etc.
 6. Turnați săpunul în matriță. Pentru a preveni formarea bulelor pe suprafața săpunului dvs. după ce se răcește, puteți pulveriza puțin alcool pentru curățare direct pe suprafața săpunului.
 7. Lăsați să se răcească și să se solidifice (aproximativ 45min).

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!