Home Frumusete Cum să faci ulei de avocado?
Frumusete

Cum să faci ulei de avocado?

Datorită valorilor nutriționale consistente și a proprietăților sale acido-bazice (acide/alcaline), uleiul de avocado este unul dintre cele mai utilizate produse de către profesioniștii din domeniul nutriției și cosmeticii, ajutând în hidratarea părului și a pielii, mai ales atunci când sunt degradate și uscate. De asemenea, este utilizat pentru a combate semnele îmbătrânirii, netezirea pielii sau estomparea ridurilor existente. De aceea, în acest articol vă spunem cum să faceți specialul ulei de avocado, pe care îl puteți folosi atât pentru tratamentele de înfrumusețare ale pielii, cât și pentru a pregăti unele mâncăruri, care vă vor oferi o valoare nutritivă deosebită.

Cum se prepară ulei de avocado de casă?

Uleiul de avocado este extras prin presarea la rece a avocado-ului, motiv pentru care îl clasificăm drept un ulei vegetal și neesențial. El este este considerat un ulei bogat în minerale: fier, cupru, potasiu, fosfor etc. În ceea ce privește vitaminele sale, este o sursă bogată de acid folic, beta-caroten și vitaminele A, E, B1, B2, B3, pe lângă faptul că este o sursă bogată de acizi grași mononesaturaţi.

Există mai multe modalități de a obține ulei de avocado; din pulpe presate de avocado, în cuptor deshidratând avocado sau gătindu-l pentru a extrage acel ulei. Aceste metode pot fi utilizate pentru obținerea uleiului, fiind la fel de valabile. Trebuie doar să o alegem pe cea care ne este cea mai la îndemână.

Stoarceți pulpa de avocado

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți pentru a obține ulei de avocado, este să tăiați fructul în jumătate, să extrageți pulpa și să aruncați resturile. Într-un bol sau recipient, cu ajutorul unui mojar, zdrobiți pulpa celor două părți de avocado timp de aproximativ două sau trei minute.

Dacă doriți, puteți bate pulpele cu mixerul și, astfel, veți obține o textură mai fină decât dacă le-ați fi zdrobit manual. Dintr-un avocado veți obține aproximativ 12,5 ml de ulei, așa că dacă doriți mai multă cantitate, dublați numărul de avocado.

Următorul pas pentru a face ulei de avocado, este să uscați piureul obținut. Pentru a face acest lucru, folosiți o spatulă, răspândindu-l cât puteți pe o tavă de copt. Faceți acest lucru pentru a facilita uscarea avocado și apoi puteți extrage uleiul acestuia. Cu cât stratul este mai subțire, cu atât se va usca mai repede.

Acum, aveți două posibilități, prima este să lăsați avocado la uscat la soare o zi sau două. Și a doua, să grăbiți procesul de uscare introducând tava în cuptor. Dacă optați pentru cea de-a doua, nu uitați ca nu trebuie să încălziți cuptorul la mai mult de 50º, atunci când doriți să se usuce. Avocado ar trebui să aibă culoare închisă, dar nu negru, deoarece acest lucru ar indica faptul că s-a ars. Dacă credeți că cuptorul se încălzește prea mult, coborâți temperatura.

Lăsați avocado în cuptor pentru aproximativ cinci ore. Fiți atent la cuptor din când în când pentru a vă asigura că avocado nu se arde și se usucă corect. Când este uscat, va fi maroniu închis, scoateți-l din cuptor și, cu ajutorul unei spatule, zgâriați toată pasta.

După ce ați detașat totul, așezați pe o cârpă (pânză de brânză sau tifon vechi de scutec), închideți partea de sus prin răsucire și începeți să apăsați tare pentru a extrage cât mai mult ulei de avocado. O să ia ceva timp. Este recomandat să folosiți mănuși din latex sau plastic.

Strecurați lichidul verde obținut, folosind o altă bucată de tifon și puneți-l într-o sticlă mică, sterilizată și cu un capac cu șurub sau cu capac ermetic. Păstrați la frigider sau într-un loc răcoros și ferit de soare.

După cum puteți vedea, ați obținut cu ușurință ulei de avocado de casă și puteți profitați de toate beneficiile sale pe care le adaugă frumuseții și sănătății.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!