Home Tehnologie Cum se accesează fișierul de configurare al serverului httpd.conf?
Tehnologie

Cum se accesează fișierul de configurare al serverului httpd.conf?

În acest articol vă arătăm cum să accesați fișierul de configurare al serverului Web Apache (httpd.conf) pentru a-l edita sau salva.

Dacă aveți mai multe domenii web sau vreți să găzduiți mai multe domenii pe același server, pentru asta va trebui să editați fișierul httpd.conf și să adaugați vhost-uri. Pentru a putea face acest lucru va trebui să-l accesați și să-l deschideți.

Cum se accesează fișierul httpd.conf al serverului Apache?

Dacă aveți cunoștințe de Unix, puteți accesa fișierul direct din consola SSH și îl puteți edita, iar în caz contrar trebuie să urmați pașii din acest ghid. Considerând că nu aveți nici o cunoștință despre Unix, pentru a purcede, va trebui să folosiți un instrument cu o interfață grafică în Windows.

Veți folosi consola SSH (Secure Shell) pentru a accesa fișierul httpd.conf

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să descărcați programul WINSCP. Odată descărcat, trebuie instalat pe PC (vă recomandăm să selectați opțiunea de 2 ferestre în procesul de instalare).

Unde se află fișierul de configurare al serverului httpd.conf?

După conectare, navigați prin structura de fișiere a serverului dvs. Web, la fișierul httpd.conf (poate fi în directorul “/etc/httpd/conf/httpd.conf”, dacă nu, va trebui să întrebați firma de hosting unde este localizat). Când localizați fișierul, trebuie doar să faceți dublu clic pe el pentru a-l edita.

Editați fișierul httpd.conf

Pentru ca modificările să se aplice, trebuie să restartați serverul APACHE.

Interfața WINSCP este foarte intuitivă și cu siguranță vă veți descurca să o folosiți.

Notă*
Întotdeauna, înainte de a face orice modificări în fișierul httpd.conf, este important să realizați o copie de siguranță.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!