Celebrul dovleac în culori portocalii, chiar roșii, atât de rotund, cât și cu nervuri, este o legumă de toamnă pe care o puteți degusta pe tot parcursul anului. Dar, pentru a vă bucura de el în tot acest timp, va trebui să îl congelați. Deci, cum se congelează dovleacul, fără a-și pierde gustul și textura? În cele ce urmează, vă vom explica totul.
Ghid pentru congelarea dovleacului crud
Congelarea este o metodă bună de conservare a dovleacului, dar trebuie făcută corect pentru a nu-și pierde proprietățile. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza mai multe opțiuni:
1. Congelați dovleacul crud
În primul rând, pentru a congela dovleacul crud, va trebui mai întâi să îl curățați. Începeți prin spălarea dovleacului sub un jet de apă și uscați-l cu o cârpă curată. Cu ajutorul unui cuțit, tăiați-l în jumătate. Scoateți-i semințele cu o lingură. Apoi, tăiați jumătățile de dovleac în sferturi pentru a le îndepărta coaja. Apoi, puteți tăia dovleacul în cuburi de aproximativ 2 cm. În acest moment, dovleacul poate fi congelat!
2. Congelați dovleacul gătit
De asemenea, puteți găti dovleacul, înainte de a-l congela. După gătire, coaja dovleacului se va dezlipi cu ușurință. Pentru a face acest lucru, tăiați dovleacul în felii. Îl puteți găti după preferințe: în cuptorul cu microunde, în apă clocotită sau copt în cuptor.
Pentru a le găti în cuptorul cu microunde, turnați puțină apă într-un vas, apoi așezați feliile de dovleac acolo. Gătiți-le 15 minute la putere maximă. De asemenea, pentru a-l fierbe, umpleți fundul unei cratițe cu apă. Așezați dovleacul în interior și gătiți-l timp de 7 până la 15 minute, acoperit. În cele din urmă, dacă preferați să îl pregătiți la cuptor, coaceți-l 50 de minute la temperatura de 180°C.
După ce l-ați gătit, puteți continua congelarea dovleacului. Așteptați să se răcească înainte de a-l înfășura într-o folie alimentară. Împărțiți bucățile crude sau feliile de dovleac fierte acolo, asigurându-vă că nu uitați să lăsați un spațiu de 2 până la 3 cm pentru creșterea volumului cauzat de îngheț. Apoi, introduceți dovleacul în congelator.
3. Congelați dovleacul piure
De asemenea, puteți congela dovleacul gătit făcut piure, păstrându-l într-o cutie cu capac etanș. Îl puteți scoate și savura oricând doriți, deoarece poate dura până la 12 luni atunci când este congelat în mod corespunzător.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.