Home Diverse, Nou Cum se congelează dovleacul crud?
DiverseNou

Cum se congelează dovleacul crud?

Celebrul dovleac în culori portocalii, chiar roșii, atât de rotund, cât și cu nervuri, este o legumă de toamnă pe care dorim să o gustăm pe tot parcursul anului. Dar, pentru a ne bucura de el pe tot parcursul anului, va trebui să îl înghețăm. Deci, cum se congelează dovleacul, fără a-și pierde gustul și textura? În cele ce urmează, vă vom explica totul.

Pentru a congela dovleacul crud, va trebui mai întâi să îl curățați. Începeți prin spălarea dovleacului sub un jet de apă și uscați-l cu o cârpă curată. Cu ajutorul unui cuțit, tăiați-l în jumătate. Scoateți-i semințele cu o lingură. Apoi, tăiați jumătățile de dovleac în sferturi pentru a le îndepărta coaja. Apoi, puteți tăia dovleacul în cuburi de aproximativ 2 cm. În acest moment, dovleacul poate fi congelat!

De asemenea, puteți găti dovleacul, înainte de a-l congela. După gătire, coaja dovleacului se va dezlipi cu ușurință. Pentru a face acest lucru, tăiați dovleacul în felii. Îl puteți găti după preferințe: în cuptorul cu microunde, în apă clocotită sau copt în cuptor.

Pentru a-l găti în cuptorul cu microunde, turnați puțină apă într-un vas, apoi așezați feliile de dovleac acolo. Gătiți-le 15 minute la putere maximă. De asemenea, pentru a-l fierbe, umpleți fundul unei cratițe cu apă. Așezați dovleacul în interior și gătiți-l timp de 7 până la 15 minute, acoperit. În cele din urmă, dacă preferați să îl pregătiți la cuptor, coaceți-l 50 de minute la temperatura de 180°C.

După ce l-ați gătit, puteți continua congelarea dovleacului. Așteptați să se răcească înainte de a-l înfășura într-o folie alimentară. Împărțiți bucățile crude sau feliile de dovleac fierte acolo, asigurându-vă că nu uitați să lăsați un spațiu de 2 până la 3 cm pentru creșterea volumului cauzată de îngheț. Apoi, introduceți dovleacul în congelator.

De asemenea, puteți congela dovleacul gătit, piure, păstrându-l într-o cutie cu capac etanș. Îl puteți scoate și savura oricând doriți, deoarece poate dura până la 12 luni de zile dacă este înghețat corespunzător.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!