Home Nou Cum se congelează pizza?
Nou

Cum se congelează pizza?

Congelarea pizzei este utilă atunci când ați comandat prea multă sau când ați calculat greșit cantitatea aluatului și a ingredientelor. În acest mod, o puteți păstra mai mult timp și pur și simplu, o puteți consuma data viitoare. Dar cum să congelați corect pizza, astfel încât să o mențineți la fel de bună ca proaspăt preparată atunci când o reîncălziți? Pentru a afla, continuați să citiți ghidul și sugestiile noastre de mai jos!

Modalitatea de congelare a pizzei

Puteți congela atât pizza de casă, cât și pe cea comercială. Principalul aspect care trebuie luat în considerarea, este acela ca produsul să fie proaspăt. De asemenea, aveți posibilitatea de a congela nu doar pizza deja gătită, ci și aluatul crud și vom încerca să descriem mai detaliat toate subtilitățile acestui proces.

Congelarea aluatului de pizza 

În primul rând, ca sa reziste mai mult, de preferință aluatul trebuie să fie moale. Cel mai bun aluat pentru congelare, este după ce a crescut pentru prima dată, adică după aproximativ o oră de la frământare. La congelare, este important să împachetați aluatul în pungi etanșe. Acest lucru îl puteți face fie cu folie alimentară, fie cu pungi de congelare, obligatoriu inscripționate cu data congelării.

Puteți congela aluatul de pizza deosebit de bine într-o tavă de tort, al cărui diametru ar trebui să fie în jur de 15-20 cm: ​​întindeți porțiile de aluat în mod egal și puneți-le într-o tavă rotundă de tort. Adăugați întotdeauna un strat de hârtie de copt între bucățile de aluat (puteți folosi hârtie de copt mai târziu) la care ați pus în prealabil puțin ulei de măsline întins pe partea care va intra în contact cu aluatul. În primă fază, transferați-l în congelator. După ce observați că aluatul de pizza este complet înghețat, înfășurați-l în pungi pentru congelare pentru a nu-și pierde aromele și valorile nutriționale, și depozitați-l înapoi la congelator. La o temperatură de -18 grade, acest „produs semifabricat” poate fi păstrat aproximativ 4 până la 6 luni.

Avantajul acestei metode: puteți scoate imediat aluatul de pizza din congelator. Făcând acest lucru, odată ce este complet dezghețat, se decongelează mai repede datorită formei sale plate și nu trebuie să-l întindeți după congelare.

Congelarea aluatului de pizza pre-copt

O altă modalitate bună de congela atât aluatul de pizza cât și pizza ornată este de a o coace în prealabil. Ce înțelegem prin asta? Ei bine, trebuie să o gătiți câteva minute în cuptor, pentru ca atunci când veți pregăti pizza, aceasta ar trebui să aibă un aspect și un gust plăcut, precum și o crustă foarte crocantă.

Pentru a face această pre-coacere nu trebuie decât să o gătiți 5 minute, până când vedeți că marginile pizzei sunt oarecum umflate, dar albe. Sub nicio formă nu trebuie să o terminați de copt, altfel va fi prea uscată.

După ce s-a răcit, puneți-o într-o pungă de congelator și congelați-o. Când aveți nevoie, scoateți-o, aduceți cuptorul la temperatura  potrivită si coaceți-o, chiar si congelată, câteva minute vor fi de ajuns, doar până ajunge la culoarea potrivită.

Congelare pizza comandată sau preparată

Daca vreți să mâncați a doua zi pizza rămasă, o puteți înveli in folie de plastic și introduce la frigider, dar daca vreți să o păstrați mai mult timp, cel mai bine este să o congelați. Astfel încât, puteți introduce pizza în congelator și păstra acolo până la câteva săptămâni. Cu toate acestea, înainte de congelare este foarte important să eliminați oxigenul din recipientul în care veți depozita acest produs. Oxigenul nu este favorabil temperaturilor negative, schimbă culoarea alimentelor și le usucă. Prin urmare, înainte de congelare, trebuie să ambalați pizza în pungi speciale de congelare.

Acum să vedem cum se congelează pizza. După ce pizza s-a răcit bine, o bună practică este să o puneți pe o bucată de hârtie de copt și apoi să o introduceți în pungi etanșe pentru congelare. *Sigilați-le perfect pentru a nu pătrunde aerul. Puneți fiecare pizza separat în compartimentul congelatorului, astfel încât să nu se suprapună.

Datorită acestui lucru, puteți congela în siguranță mai multe pizza fără să vă faceți griji, că se vor transforma într-un singur bulgăre mare. Congelarea este o modalitate populară de păstrare a alimentelor, dar ar trebui să știți că o pizza congelată nu va avea un gust la fel de bun ca una proaspătă.

Decongelarea pizzei

În acest caz, cel mai bine este să scoateți blatul de pizza sau pizza preparată din congelator suficient de devreme pentru a-i permite să se dezghețe complet, înainte de a-o introduce în cuptorul preîncălzit. Mai întâi, o puteți dezgheța lent în frigider sau într-un mod rapid, în cuptorul cu microunde. Dacă optați pentru cea din urmă modalitate de congelarea, aproximativ 40 de secunde, vor fi de ajuns pentru un cuptor de 500 de wați. După decongelare, o puteți încălzi sau găti așa cum o faceți de obicei.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!