Home Diverse Cum se congelează tortul?
Diverse

Cum se congelează tortul?

Urmareste-ne pe Google News

Ați preparat un tort și nu știți cum să-l păstrați în stare proaspătă? Congelarea este cea mai bună modalitate de luat în calcul, deoarece îi va păstra prospețimea, aroma și textura produsului dvs. În cele ce urmează, vă arătăm cum se congelează un tort într-un mod simplu și rapid!

Cum se congelează un tort?

Dacă aveți de gând să congelați tortul, pentru a face acest lucru, trebuie să-l așezați pe o tavă și să-l băgați la congelator. Odată înghețat, scoateți-l și înveliți-l într-o folie de plastic, ambalajul transparent din plastic va fi ideal. Pentru un strat suplimentar de protecție, îl puteți înfășura și în folie de aluminiu. Scrieți data pe pachet și o duceți-l înapoi în congelator.

Când doriți să-l consumați, scoateți-l de la rece, detașați ambalajul și lăsați-l să se dezghețe la temperatura camerei. Veți vedea că va fi la fel de pufos ca în prima zi.

De asemena, o altă recomandare foarte utilă este să tăiați tortul în mai multe porții și să le congelați în pungi diferite, astfel încât să puteți decongela porțiile după cum doriți.

Cât timp se păstrează o prăjitură în congelator?

Perioada de valabilitate a prăjiturilor, fără a le scoate din congelator în orice moment, este de 4 până la 6 luni.

Torturile și prăjiturile făcute cu gelatină NU trebuie congelate, deoarece gelatina își pierde complet consistența și textura. De asemenea, dacă tortul este făcut din cremă de albușuri sau smântână, este posibil să nu reușiți să-l păstrați la congelator. Pe de altă parte, prăjiturile cu budincă sau fructe și mousse se conservă foarte bine.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!