Home Nou Cum se curăță alpaca?
Nou

Cum se curăță alpaca?

Alpacaua este un aliaj compus din cupru, zinc și nichel, care este de asemenea numit în mod obișnuit argint germanși “alpaca”. Acest aliaj are proprietăți excelente cu rezistență la coroziune și, având în vedere prezența nichelului, îi conferă un aspect destul de similar cu argintul, deși nu are nicio legătură cu acesta. Este folosit pentru confecționarea tacâmurilor, precum și a monedelor, instrumentelor muzicale și în industria electromecanică. Pentru a curăța obiectele din alpaca, este recomandat să nu folosiți aceleași produse sau remedii pe care le folosiți pentru curățarea argintului, deoarece le puteți deteriora. Pentru a împiedica să vi se întâmple acest lucru, în acest ghid vă vom arăta cum să procedați la curățarea tacâmurilor de alpaca și să le faceți strălucitoare.

Cum se curăță tacâmurile din alpaca?

În primul rând, nu trebuie să le introduceți niciodată în mașina de spălat vase: acestea tind să se îngălbenească și să se înnegrească și din cauza detergenților, care sunt mult mai agresive decât cele folosite pentru spălarea vaselor de mână. De asemenea, obiectele cu lipici sau chit ce sunt ținute împreună pot să se desprindă.

Vă recomandăm să spălați întotdeauna obiectele din alpaca manual, folosind un săpun neutru și, din când în când, ar trebui le introduceți într-un un amestec format din apă fierbinte și bicarbonat de sodiu. Nu uitați să frecați chiar și cele mai dificile zone ale obiectului, dacă există, deoarece acestea sunt cele în care se acumulează cea mai mare cantitate de murdărie și praf.

Un remediu perfect pentru curățarea alpaca este amestecul format din bicarbonat de calciu, aluan, cremă de tartru. Pentru a-l pregăti, pur și simplu adăugați bicarbonatul de calciu peste aluan, crema de tartru și la final un agent natural pentru dospit. După ce ați realizat pasta pentru a curăța alpacca, tot ce trebuie să faceți este să o aplicați pe tacâmuri cu ajutorul unei cârpe moii. Lăsați-o să acționeze câteva minute, până când observați că pasta s-a uscat complet. Acum, scufundați tacâmurile într-un lighean de plastic cu apă și clătiți bine. Imediat după, uscați toate tacâmurile foarte bine. În acest moment, frecați fiecare tacâm cu lavetă din piele de căprioară. Astfel, pielea de căprioară vor oferi tacâmurilor dvs. din alpaca un efect strălucitor.

De asemenea, puteți acoperi un recipient cu folie de aluminiu, îl puteți umple cu apă fierbinte și adăuga o mână de sare. Apoi introduceți obiectele și lăsați-le acolo pentru câteva minute. Este o metodă care obține rezultate bune.

Ca o alternativă la produsele naturale, pentru a vă păstra tacâmurile întotdeauna strălucitoare, puteți alege să utilizați unul dintre numeroasele produse de pe piață care sunt utilizate pentru curățarea și lustruirea obiectelor din alpaca. Dacă cumpărați unul, puneți-l într-un recipient cu apă caldă, apoi puneți articolele care trebuie curățate cu acesta și urmați instrucțiunile specifice indicate pe ambalajul său. Rezultatul va fi fără cusur!

 

Comentarii pe Facebook
4/5 - (4 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!