Home Nou Cum se face argila?
Nou

Cum se face argila?

Argila poate fi confecționată din anumite ingrediente care le aveți prin casă sau poate fi extrasă din pământul din curte, și puteți face la fel de bine obiecte de lut. De aceea, în acest articol ne-am decis să vă arătăm cum se face argila de casă, astfel încât să vă iasă foarte bine diversele obiecte de lut pe care doriți să le confecționați!

Cum se face argila de casă?

Argila naturală poate fi cumpărată complet pregătită pentru modelare din saloanele speciale de artă, dar poate fi extrasă direct din acele locuri unde se găsește. Cu toate acestea, dacă doriți să faceți lut de casă cu care să vă jucați, puteți testa rețeta de mai jos. Este potrivită dacă doriți ca figurile sculptate de copilul dvs. să semene cu adevărat a suveniruri!

Pentru a face lut acasă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 60 de mililitri de lipici
  • 32 de grame de amidon
  • 32 de grame de făină

Pentru a face lut de casă, amestecați toate ingredientele. Masa rezultată va fi suficient de moale pentru a putea sculpta meșteșugurile din ea și suficient de groasă pentru a se întări. Figura sculptată trebuie lăsată într-un recipient închis până la uscare completă timp de 2 zile. După aceea, figurina poate fi vopsită. Acest tip de lut poate fi preparat o singură dată, și nu poate fi păstrat.

Cum să faci argilă din pământ?

Este ușor să faceți lut pentru olărit și alte forme de artă folosind propriul pământ din curte. Pentru asta, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • pământ
  • apă
  • recipiente
  • 1 sac

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți, este să alegeți un pământ de la o adâncime de cinci până la 20 cm. Puneți pământul selectat într-un recipient, apoi adăugați apă. Amestecați bine, astfel încât să eliminați toți bulgării și să obțineți un amestec uniform de apă și sol.

Lăsați amestecul să se așeze. Astfel, argila se va separa de sedimente și va fi scoasă la suprafață de apă, care va pluti deasupra acestora. Apoi, folosind o lopățică, luați lutul cu apa de deasupra sedimentului și adăugați-l într-un alt recipient.

Repetați procesul de patru sau cinci ori, până când nu mai observați prezența sedimentului în partea de jos, ci doar o argilă moale și umedă. Turnați lutul într-un săcuț și lăsați-l să se scurgă apa în exces din el.

În final, scoateți argilă de casă din sac și frământați-o bine cu mâinile, până obțineți o consistență solidă, dar modelabilă, astfel încât să puteți obține forma pe care vi-o doriți. Gata, ați obținut deja lutul de casă.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!