Home Diverse Cum se identifică excrementele de șoareci?
Diverse

Cum se identifică excrementele de șoareci?

Șoriceii și șobolanii își petrec majoritatea timpului prin tunele și vizuine, prin urmare aceste tipuri de habitate sunt esențiale pentru ei. Cu toate acestea, ei pot intra în locuințele oamenilor în căutarea hranei, lăsând în urma lor fecale/excremente și miros de urină. Pentru că fecalele de șoareci/șobolani se aseamănă cu de cele de șopârle sau de gândaci, în cele ce urmează vă arătăm cum puteți identifica excrementele de șoarece.

Cum se identifică excrementele de șoareci?

Excremente de șoarece au caracteristici foarte specifice: acestea sunt foarte mici, de obicei sunt mai groase la mijloc, de culoare neagră, având o lungime intre 0.32 cm si 0.64 cm, iar formele sale sunt similare cu semințele. Fecalele de șoareci au un aspect specific rozătoarelor, deci se aseamănă cu cele de iepure sau de veveriță. Dacă excrementele sunt umede sau negre, asta înseamnă că șoarecele a defecat la fața locului de foarte puțin timp.

În schimb, fecale de șoareci uscate și cenușii pot fi de câteva zile. Excrementele vechi se sfărâmă când sunt zdrobite, pe când cele proaspete nu. Excrementele foarte vechi își schimbă culoarea din negru spre gri și pot avea un aspect mucegăit sau prăfuit. Dacă observați fecale de șoareci în locuință acest lucru poate indica faptul că, eventual, ceva din interiorul camerei a atras șoarecii sau, de asemenea, poate indica prezența unor găuri, fisuri sau crăpături prin care pot intra aceste animale.

Diferența dintre fecalele de șobolan și de șopârlă

În mod obișnuit, pot exista confuzii în deosebirea fecalelor de șobolani de cele ale șopârlelor, deoarece, într-adevăr, acestea se aseamănă. Rețineți că cele mai izbitoare diferențe dintre cele două sunt forma acestora. Spre exemplu, la șopârle excrementele sunt mai lungi și au vârfuri albe, care de fapt este un acid uric solid, deoarece șopârlele nu urinează.

Diferența dintre fecalele de șoareci și de gândaci

Fecalele de gândaci nu sunt la fel de vizibile ca cele de șoarece sau șobolani, tocmai datorită dimensiunilor mult mai mici și mai fine. Dimensiunile sale sunt proporțional mai mici, iar formatul este mai granulat.

Urina de șobolan miroase urât?

Principalele caracteristici ale urinei de șobolan sunt colorarea galben închisă și mirosul puternic. Totuși, cel mai simplu mod de a afla dacă este vorba de excremente de șobolan, trebuie să verificați dacă acestea se află în apropiere de locul urinei.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!