Home Diverse Cum se prepară fasolea sau fasolea verde?
Diverse

Cum se prepară fasolea sau fasolea verde?

Fasolea sau fasolea verde este o legumă foarte ușor de preparat, poate fi consumată la diverse preparate sau salate și poate fi gătită în apă fiartă sau în abur, în funcție de alegerea sau gustul fiecăruia.

Există multe soiuri, toate la fel de bogate în nutrienți. Este important atunci când cumpărați fasole verde (boabe sau păstăi), aceasta trebuie să fie proaspătă.

Cum verificați prospețimea? – trebuie să aibă o culoarea verde strălucitoare. Pentru fasolea păstăi, este necesar să-i scoatem firul pe care îl are pe ambele părți; cele rotunde nu au și trebuie doar să le tăiați capetele.

Cum se gătește fasolea?

Cea mai bună metodă de a găti fasolea este să se fiarbă în apă cu sare, se spală bine fasolea (boabe, păstăi, fasole verde) și în momentul în care apa dă în clocot, se pune în oală și se lasă la fiert aproximativ 20 de minute. Același lucru este recomandat pentru orice tip de fasole, totul va depinde dacă le pregătim întregi, tăiate sau dacă sunt mici sau mari.

Din moment ce s-a fiert, se scurge și este pregătită pentru utilizarea sa tradițională, cum este cazul salatei.

Din fasolea verde se poate găti cele mai bune mâncăruri, dacă se servesc sub diverse preparate, cum ar fi sosul cu usturoi sau în feluri de mâncare cu orez, tocană sau sos de paste.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!