Home Diverse, Frumusete Tratament naturist pentru ginecomastie
DiverseFrumusete

Tratament naturist pentru ginecomastie

Ginecomastia / Tratamente sânii masculini

Creșterea dimensiunii sânilor la femei este văzut ca un fenomen natural. Dar, există şi bărbaţi cărora le cresc sâni, şi asta poate fi într-adevăr o problemă nefirească. Există un motiv care stă la baza acestei probleme? În acest articol Jurnalul24 vă arată cum se tratează ginecomastia de sex masculin.

Care sunt cauzele ginecomastiei la bărbați?

Există mai multe posibile cauze pentru această problemă, însă ginecomastia este de obicei rezultatul unor modificări hormonale care apar la nivelul organismului. Dar, asta nu înseamnă că anumite boli nu pot fi în spatele creșterii sânilor la bărbați.

Anumite tipuri de tumori și cancer, precum cel de testicule, produc estrogen și cresc sânii bărbaților. Obezitatea sau excesul de greutate, mutațiile genetice, problemele grave ale ficatului și hipertiroidismul este responsabil pentru multe dintre schimbările hormonale, favorizând apariția ginecomastiei.

O altă cauză a ginecomastiei de sex masculin este consumul de medicamente care pot afecta producția hormonală, cum ar fi hormoni, antibiotice, antidepresive și antiacidele. Unele studii indică faptul că consumul de alcool și amfetamină contribuie la dezvoltarea ginecomastiei.

Cum se tratează ginecomastia de sex masculin?

Pentru a trata ginecomastia de sex masculin este necesar să se descopere cauza creșterii sânilor. Pentru aceasta, este necesară o vizită la clinica de endocrinologie.

Există câteva metode specifice de tratament ale ginecomastiei. În primul rând, puteți administra medicamente pentru a încerca să restabiliți echilibrul hormonal din organism.
În al doilea rând, ginecomastia masculină se tratează prin intervenţie chirurgicală, se poate face excizie sau liposucţie, în funcţie de faptul dacă sânul este mărit prin exces de ţesut glandular sau de depozite de grăsime. Și nu în ultimul rând, există câteva remedii naturiste care ameliorează boala și care scade dimensiunea sânilor. Iată câteva remedii naturiste pentru ginecomastie.

Crema de progesteron natural

Crema de progesteron, pe lângă faptul ca nu este scumpă, ea poate ajuta la rezolvarea acestei probleme la bărbați. Crema de progesteron provine din soia și ajută la menținerea nivelului de hormoni steroizi.

În acest caz, aplicați direct pe piele o jumătate de lingură de cremă pe zi. Schimbați zonele pentru a evita iritarea pielii: cele mai indicate locuri în puteți aplica este zona brațelor, coapselor, abdomenului și zona pieptului.

Ceai de armurariu sau pastile

În cazul în care ginecomastia este cauzată de probleme hepatice, un bun remediu care îmbunătățește funcțiile ficatului este ceaiul de armurariu sau pastilele. Constituentul activ al armurariu este silimarina, care este eficientă în tratamentul bolilor hepatice cronice și a cirozei. Beți ceai/lapte de armurariu sau administrați pastile pe cale orală.

Gheață

Gheața și pachetele reci pot diminua sânii bărbaților. Aplicați o compresa cu gheață. Luați cârpă curată, și puneți două cuburi de gheață. Țineți compresa deasupra sânilor până când se topește gheața. Repetați acest proces până când dispare umflatura.

Exerciții fizice

O altă metodă foarte ieftină și eficientă de a reduce efectele ginecomastiei (ginecomastia cauzată obezitate sau grăsime), este antrenamentul sau exercițiile fizice. Mergeți pe jos, alergați, faceți exerciții fizice, ridicați greutăți pentru a reduce grăsime corporală și pentru a scădea dimensiunea sânilor.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!