Lichiorul de lemn dulce este un soi foarte neobișnuit de băutură, care este produs în principal de producători din Scandinavia și Marea Mediterană. Lemnul dulce, cunoscut pentru pentru efectul său digestiv și revigorant este ingredientul principal al acestui lichior. Intens și cremos, lichiorul de lemn dulce are o culoare profundă și intensă de chihlimbar, o delicatesă lemnoasă care este foarte ușor de băut. Se poate prepara acasă în câteva minute adăugând câteva ingrediente clasice. Pentru a descoperi cum se face lichiorul de lemn dulce, și mai multe sfaturi despre preparare, vă recomandăm să continuați să citiți acest articol.
Lichior de lemn dulce făcut în casă
Prepararea lichiorului de lemn dulce este simplă și rapidă, iar rezultatul obținut, va fi o băutură alcoolică cu o aromă intensă care o face cu adevărat unică.
Ingrediente:
- 100 gr. pudră de lemn dulce
- 500 ml. alcool pur de peste 90°
- 500 gr. zahăr brun
- 700 ml. apă
Pașii de urmat:
- Adăugați pudra de lemn dulce într-o cratiță cu apă. Puneți cratița pe foc și aduceți lichidul până la fierbere.
- Luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei timp de 5 ore.
- Adăugați alcoolul și amestecați bine.
- Transferați lichidul în sticle și lăsați-le la congelator timp de 5 ore.
- Puteți pur și simplu să-l serviți rece sau să-l păstrați pentru momente speciale.
Sfaturi:
- Puteți adăuga condimente (ca de exemplu anason stelat, vanilie, scorțișoară etc.) și arome (de la cafea și ciocolată până la fructe cât mai exotice) în lichior, după gust.
- Puteți păstra lichiorul de lemn dulce până la 90 de zile. În mod ideal, recipientul trebuie să fie etanş şi să fie păstrat într-un loc răcoros, uscat și întunecat.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.