Un sos bun poate transforma fructele de mare sau peștele tras la tigaie în ceva foarte special, mai ales atunci când acesta conține o serie de ingrediente care îi conferă rafinament și eleganță. În acest articol vă spunem cât de ușor puteți prepara un sos care poate fi servit împreună cu fructe de mare și peste. 


Ingrediente:

  •  2 căței de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  •  2 linguri de oțet
  •  5 migdale
  •  1 linguriță de boia dulce
  •  1 linguriță de zahar
  •  Sare

Iată care sunt pașii de urmat pentru a prepara sos pentru fructe de mare și pește:

1. Se pun cățeii de usturoi în aparatul de zdrobit usturoiul împreună cu puțină sare, apoi se zdrobesc.

2. Se mărunțesc bine migdalele, apoi se adaugă.

3. Se adaugă boia de ardei, zahăr, ulei și oțet.

4. Toate ingredientele se amestecă foarte bine, până devine o compoziție omogenă.

5. Acest sos pentru pește și fructe de mare se servește într-un recipient separat de cel în care a fost preparat.


*Sfaturi

Se lasă deoparte cel puțin o oră sau mai mult, apoi se servește.
Pentru a prepara o cantitate mai mare de sos, se adaugă mai mult ulei și oțet.

Facebook Comments
Cum se prepară sosul pentru fructe de mare și pește?
5 (100%) 1 vote