Home Frumusete, Nou, Sănătate Cum se tratează infecția buricului?
FrumuseteNouSănătate

Cum se tratează infecția buricului?

piercing
Infecția la buric afectează persoane de toate vârstele și, la momentul se poate răspândi în tot restul corpului. Aparent, aceste infecții sunt împărțite în două grupe: bacterii și ciuperci. Factorii apariției infecțiilor diferă, cum ar fi igiena precară, piercing, o înțepătură în buric, diabet, lumina soarelui, obezitate, etc … și în majoritatea cazurilor acestea cauzează disconfort. În acest articol vă vom explica cum se poate trata un buric infectat, simplu și rapid!

Păstrați curată zona infectată

Este esențial să păstrați zona curată și uscată zona infectată, astfel veți grăbi procesul de vindecare și veți controla posibilele infecții care apar în perioada de vindecare. Pentru a curăța zona afectată este necesar să utilizați apă caldă și săpun antibacterian, astfel veți ajuta la eliminarea puroiului din rană.

Aplicați apă caldă cu sare

Infecția la buric poate fi tratată cu apă caldă sărată. Tratamentul constă în aplicarea de comprese cu apă caldă și sare. Apa caldă ajută la creșterea fluxului sanguin în jurul zonei infectate, în timp ce sare absoarbe lichidul din interiorul buricului și ajută la procesul de vindecare.

Adaugați o 1 linguriță de sare la 1 cană cu apă caldă și amestecați până când sarea se dizolvă. Înmuiați un tampon din bumbac în această soluție și aplicați pe zona infectată, apoi uscați bine. Repetați o dată sau de două ori pe zi până când infecția dispare.

Aplicați comprese calde

Folosiți tampoane curate din tifon pentru a face comprese cu apă caldă. Puneți compresa în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 25 de secunde. Aplicați-o deasupra zonei infectate a buricului până când se răcește. Puteți repeta acest lucru de câteva ori. Căldura ajută la creșterea fluxului de sânge din zona cu infecție și la drenajul puroiului.

Frecați cu alcool

Utilizați alcool pentru a calma infecția, deoarece sterilizează foarte bine zona infectată, ameliorează iritația, și previne răspândirea infecției. Înmuiați un tampon de vată curat într-o cantitate mică de alcool, apoi frecați zona afectată, repetați de mai multe ori pe zi.

Folosiți peroxid de hidrogen

În cazul în care există este încă puroi în buric, aplicați peroxid de hidrogen. Peroxidul va ajuta la drenarea puroiului și va elimina infecția. Acest produs se aplică numai în cazul în care există scurgeri de puroi din buric datorate piercing-ului.

Aplicați creme antibiotice

Utilizați creme antibiotice pe o perioadă scurtă de timp, precum Betadina. Ungeți zona infectată cu cremă și lăsați-o să pătrundă în piele.

Consultați medicul

În cazul în care infecția persistă, consultați imediat un doctor dermatolog.


Sfaturi suplimentare*

– Majoritatea infecțiilor care nu dispar în termen de 1 sau 2 zile, pot fi grave și trebuie să mergeți de urgență la doctor.
– Nu atingeți în mod constant zona infectată.
– Dacă aveți un piercing în buric sau în burtă care a provocat o infecție, nu scoateți imediat cercelul, îl puteți scoate doar în cazul în care există puroi.
– Alegeți întotdeauna un piercing din oțel inoxidabil, în loc de nichel, pentru a evita riscul apariției unui infecții.

Comentarii pe Facebook
3.6/5 - (5 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!