Home Nou Cum vă calculaţi corect măsurătorile de plante medicinale?
Nou

Cum vă calculaţi corect măsurătorile de plante medicinale?

Ați cumpărat vreodată plante medicinale și ați fost încurcați de toate rețetele în lingurițe, linguri, cești sau căni? Pentru a vă ajuta să clarificați cât înseamnă în grame, am transformat unele dintre cele mai populare măsurători/porții sau greutăți, astfel încât să știți exact câte plante trebuie să puneți la o infuzie.

Modalități de calculare a porțiilor pentru infuzii

În majoritatea rețetelor sau remediilor de casă din plante naturale, descoperim că ar trebui să punem o mână de mentă, 10 grame de mușețel, 15 grame de ghimbir, etc. Ceea ce se înțelege, este că trebuie să adăugăm ingredientele în cauză, în porții care ar încăpea într-o linguriță, lingură sau ceașcă. Dar cât de mult se pun în acestea?

Iată cum cum se calculează măsurătorile/porțiile de plante medicinale!

Un praf – când rețeta se referă la „un praf” de rădăcini sau ramuri, înseamnă că veți avea nevoie de aproximativ 5 grame. Dacă „un praf” se referă la frunze sau flori, veți avea nevoie doar de 2 grame, în total.

1 ceașcă (de cafea) – are aproximativ 60 cc de infuzie. Dacă vorbim despre frunze, flori, rădăcini sau scoarță, veți folosi aproximativ 20 de grame.

1 cană – are aceeași cantitate ca un pahar, adică aproximativ 200 cc de lichid și, în general, aproximativ 120 de grame de ierburi uscate.

1 mână – este egală cu aproximativ 10 sau 15 grame de flori sau frunze și aproximativ 25-30 de grame de ramuri sau rădăcini.

1 linguriță (de cafea) – în acest caz, va fi vorba despre aproximativ 5 grame de plante fin măcinate.

1 linguriță (de ceai) – în acest caz va fi dublu față de situația anterioară, adică 10 grame.

1 lingură – este echivalentă cu 15 grame.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!