Ați cumpărat vreodată plante medicinale și ați fost încurcați de toate rețetele în lingurițe, linguri, cești sau căni? Pentru a vă ajuta să clarificați cât înseamnă în grame, am transformat unele dintre cele mai populare măsurători/porții sau greutăți, astfel încât să știți exact câte plante trebuie să puneți la o infuzie.

Modalități de calculare a porțiilor pentru infuzii

În majoritatea rețetelor sau remediilor de casă din plante naturale, descoperim că ar trebui să punem o mână de mentă, 10 grame de mușețel, 15 grame de ghimbir, etc. Ceea ce se înțelege, este că trebuie să adăugăm ingredientele în cauză, în porții care ar încăpea într-o linguriță, lingură sau ceașcă. Dar cât de mult se pun în acestea?

Iată cum cum se calculează măsurătorile/porțiile de plante medicinale!

Un praf – când rețeta se referă la „un praf” de rădăcini sau ramuri, înseamnă că veți avea nevoie de aproximativ 5 grame. Dacă „un praf” se referă la frunze sau flori, veți avea nevoie doar de 2 grame, în total.

1 ceașcă (de cafea) – are aproximativ 60 cc de infuzie. Dacă vorbim despre frunze, flori, rădăcini sau scoarță, veți folosi aproximativ 20 de grame.

1 cană – are aceeași cantitate ca un pahar, adică aproximativ 200 cc de lichid și, în general, aproximativ 120 de grame de ierburi uscate.

1 mână – este egală cu aproximativ 10 sau 15 grame de flori sau frunze și aproximativ 25-30 de grame de ramuri sau rădăcini.

1 linguriță (de cafea) – în acest caz, va fi vorba despre aproximativ 5 grame de plante fin măcinate.

1 linguriță (de ceai) – în acest caz va fi dublu față de situația anterioară, adică 10 grame.

1 lingură – este echivalentă cu 15 grame.

 

Comentarii pe Facebook