Există diferite practici de înghițire a spermei partenerului în timpul ejaculării acestuia, precum și diferite moduri de a trăi această experiență sexuală. Unii bărbații își doresc ca partenera lor să o facă, alții nu, unele femei se excită atunci când înghit spermă, iar altele încă nu au îndrăznit să încerce de teama apariției unor boli. În cazul în care sunteți interesați să aflați dacă înghițirea spermei în timpul sexului este o practică sexuală sigură, citiți mai departe.
Atunci când vine vorba de sex există diferite practici ale oamenilor, deși multora le este jenă să vorbească despre ele. În acest caz, vorbim despre o situație care apare în mod regulat: înghițirea spermei bărbatului la finalizarea sexului oral.
Din ce este format lichidul seminal?
Pe lângă spermatozoizi, care reprezinta numai 1% din întregul material seminal, sperma mai conține fructoza și proteine (aminoacizi, magneziu, calciu, zinc, enzime, acid citric, vitamina C, etc), elemente care protejează și permit spermatozoizilor să-și atingă obiectivul, acela de a „înota“ pana la ovule. Consistența sa poate varia de la mai subțire la mai vâscos, aroma și mirosul sunt puternice, deși aceasta depinde de fiecare individ, ea poate fi dulce din cauza prezenței proteinelor și a glucozei (zahăr).
Există un risc de boli cu transmitere sexuală (BTS) dacă înghiți spermă în timpul sexului oral?
În primul rând, vreau să amintesc că de fiecare dată când faci sex oral, există riscul apariției bolilor BTS. Nu te lăsa păcălit de mitul că BTS se transmite doar prin contact vaginal sau anal. Acest lucru nu este adevărat.
Cu toate acestea, în cazul în care partenerul este complet sănătos înghițirea de material seminal nu prezintă niciun risc pentru sănătate. Dar, dacă suferă de orice boală infecțioasă sau BTS, riscul infecței este mare. Cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală, care sunt transmise pe cale orală sunt: herpes, chlamydia, gonoreea, hepatita B și verucile genitale. HIV/SIDA nu poate fi contracta în acest fel, deși riscul este mai mic.
Cu toate că riscul apariției HIV/SIDA este mai mic, nu trebuie exclus să apară. Prin urmare, este important să iei în considerare faptul că riscul de transmitere a HIV prin sex oral crește în situația când:
Persoana care oferă sex oral poate transmite virusul HIV cu sângele din gura sa (în cazul în care există orice rana oricât de mică ar fi) se instalează în corpul persoanei care primește sex oral prin mucoasa uretrei sau orice alte răni de pe penis.
Persoana care primește sex oral are HIV. Atât sângele său, sperma cât și lichidul pre-seminal poate conține virusul care poate intra în organismul persoanei când oferă sex oral, prin răni la nivelul gurii sau a gâtului.
Este mai bine să o înghiți sau să o scuipi?
Este cunoscut faptul că enzimele din saliva distruge Virusul Imunodeficienței Umane (HIV), iar în cazul în care materialul seminal este contaminat cu HIV, virusul poate muri în stomac prin acțiunea acizilor. Însă, dacă nu ești sigur de sănătatea partenerului tău, cel mai indicat este să nu practicați sex oral. Dar, dacă din nefericire observi că ejacularea se termină în gură, ai două opțiuni: să scuipi rapid material seminal sau sa-l înghiți imediat pentru a minimiza contactul cu membranele gurii și a gâtului.
* Înainte de a decide să faci sex cu o persoană, asigura-te că acea persoană este complet sănătoasă. Mergeți împreună la medic pentru o relație fără riscuri și fără bătăi de cap.