Home Relații De ce apare menstruatia mai devreme?
Relații

De ce apare menstruatia mai devreme?

Urmareste-ne pe Google News

Ciclul menstrual mult prea devreme la femei poate apărea cel puțin o dată în viață, iar cel mai important lucru în acest caz este să se înțeleagă exact din ce cauze apare ciclul menstrual neregulat.
ciclul menstrual devreme

În acest articol, vă explicăm care sunt cauzele pentru care menstruația apare mai repede (cicluri cu intervale mai scurte de 21 de zile).

În primul rând, trebuie să știm că un ciclu menstrual scurt este un ciclu care durează mai puțin de 21 de zile, intervalul ciclului normal fiind între 21 și 35 de zile. Orice suspiciune de tulburare menstruală este confirmată de neregularitatea a două cicluri menstruale consecutive.

Menstruație mai devreme – cauze. Motivele pentru care menstruația apare mai devreme de termenul limită pot fi:


Stresul

Stresul și experiențele emoționale puternice au un impact negativ asupra întregului organism de sex feminin, și pe lângă faptul că afectează sănătatea, stresul afectează regularitatea perioadelor menstruației. Orice situație stresantă (problemele familiale, la locul de muncă, etc.) afectează totalitatea hormonilor prezenți în organism, care își pierd echilibrul.

Administrarea contraceptivelor orale

Aceasta este una dintre cele mai frecvente cauze pentru care ciclul vine mai repede. Problemele hormonale pot fi cauzate de administrarea contraceptivelor orale, care la rândul lor, provoacă un dezechilibrul hormonal.

Utilizarea contracepției de urgență

În cele din urmă, administrarea contracepției de urgență, adică „pilula pentru dimineața de după, poate promova apariția mai devreme a ciclului. Dacă ați folosit-o de curînd, este important să luați în considerare acest aspect.

Sîngerare din uter

În plus, menstruația prematură nu poate fi o menstruație, ci o sângerare din uter, care este dificil de detectat de una singură. Sângerarea uterină poate apărea ca urmare a unui inflamații, traume, umflăturii sau a unor boli uterine.

Dezechilibre hormonale

Dezechilibrele hormonale reprezintă una dintre cele mai majore cauzele ale apariției menstruației mai devreme. Dacă apare o modificare la nivelul hormonilor care controlează ovarele și uterul, este posibil să apară această neregularitate menstruală. Faza care precede menopauza este însoțită de astfel de schimbări majore (bufeuri, transpirații, variații anemice, etc.) și apare frecvent schimbării ale ciclului menstrual.

Debutul sarcinii ectopice

Debutul sarcinii ectopice poate provoca și menstruație prematură. Sarcina ectopică este foarte periculoasă pentru viața și sănătatea unei femei, deci în acest caz, diagnosticul său trebuie stabilit în timp real pentru a interveni cît mai rapid.

Dieta severă și exercițiile fizice intense

Femeile care se supun unor diete stricte sau a unor activități fizice intense care produc o schimbare bruscă a greutăți corpului poate provoca apariția mentruației timpurii. În acest caz organismul este destabilizat, facînd ca menstruația să apară mai devreme sau mai tîrziu.

Tulburări ale sistemul reproducător

Anumite tulburări ale sistemului reproducător pot, de asemenea, să promoveze apariția timpurie a menstruației.
Exemplu: Endometrioza (crește anormal celulele endometriale în afara cavității uterine, provocând dureri severe în timpul menstruației).

Boli cu transmitere sexuală

Bolile cu transmitere sexuală, cum ar fi gonoreea sau chlamydia, trichomoniaza, micoplasmoza și alte afecțiuni inflamatorii ale sferei genito-urinare pot afecta funcțiile normale ale ovarelor, și prin urmare pot provoca apariția ciclului menstrual prea devreme. După un tratament corespunzător, ciclul menstrual este restabilit.

Leziuni ale vaginului 

Leziunile la nivelul vaginului și a colului uterin, apărut în urma contactelor sexuale intense pot duce la sângerare, care la rândul său poate fi considerată de femei o menstruație prematură.


Ce trebuie să faceți în cazul în care ciclul menstrual a venit mai devreme de termen?

În primul rând, trebuie stabilită adevărata cauză a declanșării menstruației premature. În fața oricăror modificări, este esențial să mergeți la un medic de specialitate pentru a vă face toate analizele necesare. Dacă se impune, medicul vă va prescrie un tratament pentru a regla ciclul menstrual.

Comentarii pe Facebook
3.6/5 - (5 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!