Printre diferitele zone ale corpului care pot fi afectate de piele închisă se numără axilele. La rândul său, pielea închisă la culoare este de fapt o pată maronie numită și hiperpigmentare axilară, care apare de-a lungul ambelor axile. Această caracteristică este considerată inestetică și se pot datora mai multor factori, iar acest lucru poate fi deranjant pentru multe persoane. Descoperiți de ce axilele dvs. sunt închise la culoare sau au pete maronii din următorul articol.
Cuprins
De ce axilele sunt închise la culoare?
Zonele întunecate de la subraț sunt foarte frecvente și pot apărea din mai multe motive. Mulți oameni dezvoltă o pigmentare maronie pe axile, similară cu pielea mai închisă la culoare de pe genunchi, coate, gât și zona inghinală. Întunecarea axilară poate fi genetică, la fel ca multe alte schimbări ale pielii. Dermatologii spun că persoanele cu piele mai închisă la culoare au mai multe șanse de a avea axile închise la culoare, deoarece sunt mai predispuse la hiperpigmentare. O altă explicație ar putea fi epilarea repetată a acestei părți a corpului, care pe termen lung ar putea determina o producție excesivă de melanocite.
De ce există pete maronii la subraț?
Expunerea la soare este una dintre principalele cauze ale apariției petelor întunecate la nivelul axilelor. Radiația solară induce melanogeneza, adică sinteza melaninei. Este un mecanism clasic de apărare (responsabil în mod normal de bronzare) care provoacă apariția de pete maronii pe subrațul depilat și iritat. Celulele epidermei (melanocitele) sub stimulul radiațiilor solare cresc activitatea enzimei tirozinazei. Tocmai această enzimă este cea care duce la formarea melaninei și, prin urmare, la întunecarea pielii. De aceea, este esențial să utilizați o creme de protecție solară cu SPF ridicat, precum și să evitați expunerea excesivă la soare.
În timpul sarcinii, este, de asemenea, posibil să vă apară o supraproducție de melanină, astfel încât corpul dvs. să experimenteze unele modificări ale culorii pielii și, în consecință, să dezvolte anumite pete maronii la subraț și în alte zone ale corpului, cum ar fi zona gâtului sau zona genitală.
Un al motive pentru apariția petelor închise la nivelul axilelor este secreția excesivă de transpirație. pH-ul axilelor este mult peste valoarea fiziologică (5,5). În această zonă a corpului, acidul protector este alterat și se produc multe bacterii. Acest lucru vă poate provoca iritații în contactul cu transpirația sau cu îmbrăcămintea. Prin urmare, poate fi util să folosiți un antiperspirant natural și să purtați haine mai largi pentru a absorbi eficient umezeala și evita frecarea materialului de piele.
În unele cazuri, luarea unor medicamente care cresc nivelul de insulină din sânge, cum ar fi corticosteroizi sau pilulele contraceptive, acestea ar putea provoca întunecarea axilelor. Iar în cazul în care suspectați apariția unei reacții adverse la aceste medicamente, cel mai indicat este să vă adresați medicului sau farmacistului dvs.
Neefectuarea de spălări periodice în zona axilelor poate conduce la formarea de pete de culoare mai închisă: acest lucru se datorează în principal acumulării de celule moarte care astupă porii și întunecă axilele. Așa că, nu uitați să vă exfoliați pielea din această zonă cel puțin o dată pe săptămână. Aveți la dispoziție mai multe produse de exfoliere: săpun exfoliant, cremă de exfoliere delicată, gel exfoliant.
În plus, o infecție fungică poate fi și cauza axilelor închise la culoare. O astfel de infecție fungică apare destul de des în această regiune a corpului. Acest lucru se datorează adesea faptului că deodorantul sau antiperspirantul care conține alcool, coloranți, parfumuri și ingrediente chimice nu este tolerat. Prin urmare, pentru a evita transpirația, cel mai indicat este să evitați produsele cu alcool, coloranți, parfumuri și conservanți agresivi.
Există și o afecțiune dermatologică numită acanthosis nigricans, care se dezvoltă de obicei la nivelul axilelor, iar principalele sale caracteristici sunt că dermul are un aspect mai „gros” și catifelat, care generează pete negre sau maronii la nivelul axilelor. Un dermatolog vă poate prescrie un unguent pentru a combate această afecțiune a pielii.
De asemenea, există o legătură între diabet și mecanismul de pigmentare. Cei drept, insulina poate interfera cu procesul normal de melanogeneză. Din acest motiv, axilele care sunt semnificativ mai închise la culoare decât restul corpului sunt uneori un indiciu al acestei afecțiuni. Pe de altă parte, sindromul ovarelor polichistice (PCOS) este o altă tulburare care ar putea fi asociată cu petele mai închise de culoare de la subraț. Amintiți-vă, totuși, că dacă decolorarea apare brusc, este recomandat să consultați un medic.
Cum se albesc axilele?
În primul rând, pentru a îndepărta pielea neagră sau petele maronii de la subraț, îngrijiți-vă zilnic axilele, deoarece această zonă a dermei produce multe celule care mai târziu mor și care trebuie îndepărtate. Pur și simplu, sfatul nostru este să faceți o exfoliere în propria locuință cu ulei de măsline și zahăr sau sare grunjoasă cu miere. Un strop de suc de lămâie vă iluminează puțin pielea. În formă diluată, lămâia nu irită nici pielea sensibilă și este de departe cea mai populară și ieftină metodă de a reda pielii albul natural. Stoarceți sucul de lămâie într-un castron mic, presărați un vârf de cuțit de turmeric, amestecați și aplicați pe axile. Clătiți după 10 minute cu apă caldă.
De asemenea, puteți face un masaj ușor pe zona axilei cu bicarbonat de sodiu. Uleiul de nucă de cocos sau pasta de lemn de santal cu apă de trandafiri vă pot oferi, de asemenea, rezultate bune. Continuați cu tratamentul de albire până când ați atins obiectivul dorit.
Principalul sfat important și unul dintre cele mai importante secrete pentru albirea axilelor, este să recurgeți la o altă modalitate de epilare. Tratamentul de epilare cu laser este alegerea perfectă pentru pete maronii la subraț, deoarece această procedură medico-estetică elimină definitiv părul din această regiune și vă scapă de durerea și de stresul nedorit.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.