Glifosatul, ingredientul activ al erbicidului împotriva buruienilor Monsanto Roundup, care a fost descoperit în unele studii ca fiind responsabil de favorizarea cancerului, este, de asemenea, un ingredient ascuns în aproape 20 de beri și vinuri populare.

Această nouă descoperire a fost publicată într-un studiu realizat de organizația fără scop lucrativ U.S. PIRG (Public Interest Research Group), sugerând prezența glifosatului în 19 din cele 20 de mărci de vinuri și bere testate, inclusiv în mărcile ecologice.

Potrivit studiului U.S. PIRG, cea mai mare concentrație de glifosat a fost descoperită în Vinul Sutter Home Merlot, cu 51,4 părți per miliard (ppb). În principalele mărci de bere de pe piață, cum ar fi Coors Light, Miller Lite si Budweiser, au fost depistate concentrații de peste 25 ppb. Rezultatele complete ale analizelor de laborator au indicat care sunt băuturile cu cea mai mare concentrație de glifosat, care sunt ordonate, după cum urmează:

Bere:
Tsingtao Beer: 49.7 ppb
Coors Light: 31.1 ppb
Miller Lite: 29.8 ppb
Budweiser: 27.0 ppb
Corona Extra: 25.1 ppb
Heineken: 20.9 ppb
Guinness Draught: 20.3 ppb
Stella Artois: 18.7 ppb
Ace Perry Hard Cider: 14.5 ppb
Sierra Nevada Pale Ale: 11.8 ppb
New Belgium Fat Tire Amber Ale: 11.2 ppb
Sam Adams New England IPA: 11.0 ppb
Stella Artois Cidre: 9.1 ppb
Samuel Smith’s Organic Lager: 5.7 ppb

Vin:
Sutter Home Merlot: 51.4 ppb
Beringer Founders Estates Moscato: 42.6 ppb
Barefoot Cabernet Sauvignon: 36.3 ppb
Inkarri Malbec, Certified Organic: 5.3 ppb
Frey Organic Natural White: 4.8 ppb

Singura bere testată care nu conține glifosat este Peak Beer Organic IPA.

[…] EPA a concluzionat că glifosatul nu este carcinogen la om, însă în 2015, Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății a hotărât că este probabil un produs cancerigen la om. Mai recent, un studiu publicat în luna februarie a constatat că persoanele expuse la glifosat au cu până la 41% șanse de a dezvolta limfomul non-Hodgkin.

Accesați articolul original la următorul: LINK 

 

Facebook Comments
Recenzia dvs.: Cum vi s-a părut acest articol?