Predispoziția genetică joacă un rol important în organismul nostru, deoarece exista riscul apariței unor boli și infecții, unele boli pot fi incurabile. Foarte frecvent, pot apărea erupții pe piele ce nu pot fi eliminate prin metode clasice. De asemenea, poate fi cazul papulelor care apar pe piele. Aceste formațiuni nu dor și nici nu provoacă disconfort, dar se pare că arată destul de inestetic. Așadar, haideți să vedem ce sunt aceste papule și care sunt cauzele apariției acestor leziuni pe piele!

Ce este papula?

Papula este o mică proeminență (ridicătură) circumscrisă, neindurată, pe suprafața pielii cu diametrul sub 1 cm (de obicei 1-5 mm), având un conținut solid. Papulele pot rămâne izolate sau să confluează în plăci. Papulele sunt de obicei leziuni rezolutive și nu determină cicatrice reziduale. După aspect papula poate fi rotundă, ovală, poligonală, ombilicată, acuminată (lichen plan), turtită, aplatizată (veruci plane), hemisferică (lues), fațetată-lucioasă (lichen plan), ascuțită-acuminată (papule foliculare), conică în jurul unui orificiu pilo-sebaceu, (keratoza foliculară). După culoare papula poate fi roșie (eritemul polimorf, alergodermii), roșie-violacee (lichen plan), roșie-brună (sifilis).
este mai bine pentru a merge la un dermatolog bun pentru a stabili adevărata cauza a iritațiile și du-te prin cursul dreptul de tratament.

Erupția cutanata papuloasă

În cazul în care o persoană care mi-a venit o pustulă, nu este o problemă. În cazul în care acnee o mulțime, atunci trebuie să urmeze un tratament, după cum reiese din erupții cutanate de disfuncționalități în organism.

Erupțiile cutanate papuloase poate duce la apariția unor cicatrici inestestice. Aceasta forma severa de acnee, deși nu apar în mod frecvent, dar acest lucru se întâmplă la aproximativ 10% dintre oameni.

Papule (bubițe mici la baza penisului) perlate peniene

Papulele perlate pe penis – sunt papule mici în forma de dom sau filiforme de culoarea pielii, localizate tipic pe șanțul coroanei glandului penian. Leziunile sunt aranjate circumferențial în una sau câteva aglomerări. Nu se transmit sexual. Sunt benigne și nu sunt asociate cu o etiologie infecțioasă.

Leziunile nu necesită o terapie specifică. Pacientul poate dori tratament din motive cosmetice. Crioterapia și ablația laser sunt raportate ca eficiente.

Papule pe scrot și la baza penisului – puncte Fordyce – glandele sebacee, care acționează asupra pielii. Adesea, nu necesită tratament, deoarece este o caracteristică fiziologică a organelor genitale ale bărbaților.

Papulele perlate peniene sunt considerate o varianta normala si nu prezintă niciun potențial malign. Nu sunt contractate sau răspândite prin contact sexual. Leziunile sunt observate mai frecvent la bărbații necircumciși, totuși mecanismul dezvoltării acestora este necunoscut. În trecut se considera a fi o condiție determinate de acumularea de smegma la bărbații necircumciși, fapt astăzi dovedit a fi fals.

Cauza principală a acestei boli este considerată a fi igiena precara. Foarte adesea tinerii nu dau atenție. Toate grupurile care formează pe penis, poate provoca o boala. De asemenea papule apar din cauza blocării glandelor sebacee și apoi apar pe capul penisului.
În cazul în care apar papule la vârsta de 14-15 ani, după perioada pubertății acestea dispar, sau pur și simplu se dizolvă. Nivelurile crescute de androgeni în sânge contribuie la eliberarea excesivă de smegma, care, la rândul său, provoacă iritații pe capul penisului.

Papula Mantoux

Testul Mantoux – este un test care arăta dacă în corpul copilului este bacilul Koch, germenii TB , adică așa – numita infecție primară. În plus, testul Mantoux va arăta activarea infecției la reacția cu tuberculină, pentru a confirma diagnosticul de tuberculoză sau arată copii care la șapte sau paisprezece ani nu au imunitate la tuberculoză și au nevoie de revaccinare. Sistemul imunitar recunoaște boala iar în la locul injecției cu tuberculină apare papula manta.

Papule biorevitalizare facială

Biorevitalizarea facială – este o noua procedură dermatocosmetică de rejuvenare facială, care constă în introducerea pe cale intradermica a unor substanțe biologice capabile să inducă o biorevitalizare a dermului pentru contracararea și reducerea efectelor îmbătrânirii și fotoîmbătrânirii cutanate ( ART-Terapie).

După biorevitalizarea facială pot apărea papule pe față. De aceea, este necesar să alegeți un salon bun și un cosmetolog competent în care puteți avea încredere.

Imagini cu papule

1. Papule perlate peniene, imagine

papule-perlate-penis

2. Poza papule biorevitalizare 

papule-biorevitalizare

3. Imagine papule mantoux 

papule-manteux

Cum se tratează papulele?

Papule mici unice sau multiple, albe sau de culoarea pielii, în formă de dom sau filiforme, uneori, acestea pot fi însoțite de inflamație și supurare. Papulele provoca durere și favorizează apariția unor leziuni inestetice, prin urmare scad stima de sine.

Pentru a trata papula, aplicați de mai multe ori pe zi o soluție de iod pe leziunile și inflamațiile. Dar, nu trebuie să exagerați, deoarece pot arde pielea.
De asemenea, pentru tratamentul bubițelor, puteți aplica un geluri precum “Baziron”, “Zynerit”, “Skinoren” sau “Differin”.

În cazurile mai severe este nevoie de antibiotice pentru exterior cât și pentru interior. În plus față de aceste tratamente trebuie sa respectați un regim alimentar, să excludeți din dieta cafeaua, dulciurile și produsele afumate.

Igiena joacă un rol deosebit de important în tratamentul pupulelor. De aceea e foarte important ca în mod regulat sa vă spălați cu săpun și apă caldă. Dacă aveți pielea sensibilă, discutați cu un medic dermatolog despre ce produse cosmetice puteți folosi.

Unii pacienți pot necesita regimuri terapeutice pentru a ameliora anxietatea si disconfortul cosmetic. Se poate opta pentru ablație cu laser carbon, electrodesicare și chiuretaj și chirurgie excizională pentru a elimina leziunile.

Comentari

comentari