Orice sos este un acompaniament foarte savuros pentru fiecare fel de mâncare, inclusiv pentru salate și legume crude. Pentru a prepara un astfel de sos ușor, în această rețetă vom folosi iaurt natural, un ingredient fantastic pentru acest tip de preparat culinar. Să mergem în bucătărie pentru a elabora acest sos de salate și legume crude gustos și hrănitor, care poate nu este atât de bine cunoscut, dar vă asigurăm că merită încercat.
Cuprins
Rețetă de sos pentru salate și legume crude
Dificultate: redusă
Preparare: 5 minute
Timp total: 5 minute
Porție: 4 persoane
Ingrediente:
- 1 iaurt natural din lapte degresat (sau un iaurt de soia pentru persoanele vegane);
- ceapă verde;
- usturoi;
- 1 linguriță muștar;
- 1 lingură oțet sau suc de lămâie;
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin;
- Ierburi și condimente (pătrunjel, busuioc, usturoi, arpagic, tarhon, mentă și piper negru (opționale, dar recomandate));
- 1 praf de sare, sau după gust.
Mod de preparare:
1. Curățați usturoiul și spălați ceapa verde, apoi tocați-le mărunt.
2. Puneți iaurtul într-un robot de bucătărie și mixați câteva secunde (10-15 sunt suficiente) adăugând muștarul, oțetul și uleiul de măsline.
3. La final, adăugați ceapa verde, usturoiul, condimentele și sare după gust, apoi amestecați bine cu o lingură.
*Notă:
Dacă nu consumați sosul imediat, vă recomandăm să-l puneți într-un recipient ce se închide ermetic și să-l depozitați în frigider. Îl poate păstra până la 2 zile la frigider și în tot acest timp, îl puteți servi de minune cu legume crude și salate de tot felul.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.