Excrementele sunt materii rezultate din digestie, care se elimină din corpul oamenilor sau al animalelor prin anus, în cursul actului numit defecație. Sub influența factorilor de mediu, excrementele eliminate pot suferi, în timp, diferite transformări. În cazul în care culoarea sau consistența scaunului este schimbată în galben o perioadă mai îndelungată, aceasta poate să aibă câteva cauze specifice.
Scaunul galben poate fi rezultatul unui produs alimentar nedigerat sau rezultatul unei boli intestinale, infecții virale sau bacteriene sau paraziți. În cele ce urmează, vom prezenta posibilele cauze ale scaunului diareic galben la persoanele adulte și la copii.
Cuprins
Cauze scaun galben
Scaun diareic galben indică prezența unei infecții cunoscute sub numele de giardioza. În cazul în care un parazit produce o infecție în intestin, apare o diaree gravă de culoare gălbuie. Această infecție poate fi transmisă cu ușurință în timpul raporturile sexuale anale. Este cea mai frecventă cauză, însă, nu și singura.
Totodată diareea galbenă poate fi cauzată de celebrul sindrom Gilbert. Sindromul lui Gilbert indică o disfuncție constituțională hepatică. Este o afecțiune a ficatului. Pe scurt, ficatul nu poate procesa așa cum ar trebui anumiți pigmenți din bilă (cei de culoare galben-verzuie), drept urmare eliberează în sânge un volum prea mare dintr-o substanță numită bilirubina.
La persoanele adulte, scaunul galben pot fi cauzat de:
- Icter
- Hepatită
- Boala celiaca, care este o boală genetică
- Colangita sclerozantă primitivă
- Colecistita sau inflamația vezicii biliare
- Litiaza biliară (calculii biliari)
- Absorbție slabă, sau incapacitatea de a digera corect substanțele nutritive
- Boli ale intestinului subțire sau incapacitatea de a absorbi nutrienți în timpul digestiei sau steatoree, o boala care creează cantități mari de grăsime în scaun, cauzând scaune galben-colorate.
O cauza a scaunului galben la copii poate fi hepatita neonatală.
Remedii naturiste scaune galbene
Există mai multe produse naturale care ne pot ajuta la eliminarea scaunului cu diaree galbenă. Iată care sunt:
1. Sulf
Există remedii homeopate pentru diaree gălbuie ce au în compoziție sulf.
2. Aloe vera
Sub formă de suc sau pastile, aceasta ajută la combaterea problemelor digestive și acționează ca protector pentru ficat.
3. Podophyllum peltatum
Unul dintre remediile cel mai frecvent utilizate în diaree la copii, dar şi la adulţi este Podophyllum.
4. Croton
Crotonul este un bun remediu homeopatic ce acționează și în interiorul intestinelor.
5. Mercurul
Mercurul este unul dintre cele mai bune medicamente homeopate împotriva diareei.
Tratament scaun diareic galben
Tratamentul medical diferă de la caz la caz. Scaunul diareic galben poate simptomul unei boli grave și trebuie tratată în mod corespunzător. Pentru asta, va trebui să mergem la doctor pentru un consult amănunțit.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.