Home Afaceri, Nou 10 cele mai bogate ţări din Europa în anul 2021. Iată care sunt cele mai dezvoltate ţări
AfaceriNou

10 cele mai bogate ţări din Europa în anul 2021. Iată care sunt cele mai dezvoltate ţări

Urmareste-ne pe Google News

În articolul anterior v-am prezentat o listă cu cele mai sărace țări din Europa, acum a venit timpul să vă prezentăm numele a celor mai bogate țări din Europa, PIB-ul acestor țări variază în funcție de populație. Unele dintre aceste țări sunt mai bogate, în timp ce altele sunt doar bogate. Cu resurse naturale abundente și relații comerciale puternice cu restul lumii, economiile dezvoltate ale Europei au rezistat la furtuna crizei financiare 2007 – 2010, pentru a evidenția o creștere anuală în perioada următoare. În acest articol vă vom prezenta topul celor mai bogate 10 țări din Europa întocmit pe baza PIB-ului pe cap de locuitor.

Care sunt țările unde nivelul de trai este cu mult peste al României? Iată care sunt cele mai bogate țări din Europa în anul 2021:

1. Luxemburg

Capitală: Luxemburg
PIB pe cap de locuitor: 110,870 de dolari

Cu o populație mică de sub un milion de locuitori, Luxemburg este cea mai bogată țară de pe continentul european, în lume este a doua după Qatar, care este cea mai bogată țară din lume. Această națiune este foarte industrializată în orașele sale cu pășuni verzi. Alături de Bahamas și Monaco, este una dintre cele mai renumite paradisurile fiscale din lume și din Europa. De asemenea, această ţară europeană este numită “inima verde a Europei”. Oamenii din Luxemburg se bucură de un nivel foarte ridicat de trai datorită economiei sale uimitoare.

2. Irlanda

PIB pe cap de locuitor: 79,925 de dolari

Capitala: Dublin


Oficial, Republica Irlanda este o țară cu sector puternic de export, inflației scăzute și creșterii sănătoase a ocupării forței de muncă. Are o populație de aproximativ 6,5 milioane de locuitori, însă este țara cu unul dintre cel mai ridicat nivel de trai din Europa în anul 2021. Cerințele de rezidență fiscală îndelungate au făcut din istorie Irlanda o țintă pentru firmele internaționale care doresc să beneficieze de o rată de impozitare scăzută. Deși ultimii ani au cunoscut introducerea unor legi fiscale mai stricte, economia este în continuare în creștere în 2019, în ciuda impactului actual incert al Brexit-ului.

3. Norvegia

PIB pe cap de locuitor: 74,065 de dolari

Capitala: Oslo

Norvegia este a doua cea mai bogată țară din Europa în ceea ce privește venitul pe cap de locuitor și se situează de asemenea, tot pe locul al doilea la nivel mondial. Ea are o cantitate semnificativă de rezerve de petrol din Marea Nordului care intră sub jurisdicția sa. Cu o populație de peste 5.2 milioane de locuitori, economia Norvegiei este, de asemenea, dependentă de resursele minerale de pe teritoriul său pentru bogăție.

 4. Elveția

PIB-ul pe cap de locuitor: 63,380 de dolari

Capitala: Berna

Este ţara cu cel mai bine personal calificat din lume. Elveția are un PIB foarte mare pe cap de locuitor, are şi cele mai multe şi mai mari bănci din lume. Este ţara cu cele mai mici impozite corporative din lume. Serviciile foarte eficiente și sectoarele financiare contribuie mult la PIB-ul său precum și turismul. De asemenea, țara este renumită pentru atracțiile sale turistice. Având un PIB destul de mare în comparație cu alte state, ea ocupă locul 4 în lista celor mai bogate țări din Europa.

5. Țările de Jos (Olanda)

PIB pe cap de locuitor: 56,435 de dolari

Capitală: Amsterdam

Țările de Jos au o economie puternică, deschisă și un PIB pe măsură. Are o populație de aproximativ 16 milioane de locuitori iar PIB-ul de aproximativ 700 miliarde de dolari. Industria acestei țări este implicată în mare măsură în rafinarea petrolului, prelucrarea produselor alimentare și produse chimice. Olanda se mândrește cu cel mai mare port maritim de Europa și ocupă astfel locul 5 în clasamentul celor mai bogate țări din Europa în 2021.

 6. Islanda

PIB pe cap de locuitor: 54,121 de dolari

Capitala: Reykjavic

Situată în Oceanul Atlantic, Islanda are o populație foarte mică in ciuda PIB-ului care este mare. În secolul al 20-lea, a fost una dintre cele mai sărace țări. Aceasta generează o mare parte din avere prin exporturi de peşte și produse înrudite peștelui. Guvernul căută să diversifice surselor de venit prin vânzarea de aluminiu și energie verde. Creșterea recentă economică poate fi atribuită unui comerț turistic în plină expansiune, care reprezintă acum peste 10% din PIB-ul Islandei.

7. Suedia

PIB pe cap de locuitor: 53,007 de dolari

Capitala: Stockholm

Cu o populație de peste 10 milioane de locuitori, Suedia are o economie foarte bogată, sectorul serviciilor contribuie cu aproape 70% la PIB-ul ţări, Suedia este a 7-a cea mai bogată națiune europeană. Agricultura și industria generează de asemenea, venituri pentru Suedia. Este țara cu cele mai bune sisteme de asistență socială și industrii high-tech, are una dintre cele mai bune standarde de viață ale secolului 20.

8. Germania

PIB pe cap de locuitor: 52,801 de dolari

Capitala: Berlin

Germania cea mai largă economie din Europa, fapt pentru care este una dintre cele mai bogate țări din Europa. Această națiune puternică a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii ani și cu al doilea cel mai puternic comerț de export în lume, nu pare niciun pericol de încetinire prea curând. Este o națiune puternic industrializată și are una dintre cele mai bune sectoare de producție și servicii, iar oamenii din Germania au o reputație de persoane severe, dar profesioniste. Acesta țară este casa a celor mai multor branduri de mașini faimoase la nivel mondial. Câteva nume includ Volkswagen, Daimler, Mercedes-Benz, BMW şi Audi.

9. Austria

PIB pe cap de locuitor: 51,936 de dolari

Capitala: Viena

Această țară vorbitoare de limba Germană ocupă locul 9 în clasamentul celor bogate țări din Europa în 2021. Cu peste 8,7 milioane de locuitori, Austria are un standard foarte ridicat de trai în comparație cu multe alte țări europene. Forța de muncă este foarte bine calificată, iar sectorul serviciilor este unul dintre cele mai dezvoltate. Cuplată la cea mai recentă tehnologie, această țară europeană bogată are un sector agricol foarte dezvoltat.

10. Danemarca

PIB pe cap de locuitor: 51,643 de dolari

Capitala: Bruxelles

Danemarca ocupă poziţia a 10-a pe lista celor mai bogate țări din Europa, datorită venitului său pe cap de locuitor de 51,643 de dolari. Are o economie de piață modernă și o industrie avansată, cu firme de top la nivel mondial în domeniul farmaceutic, transport maritim și energie regenerabilă și un sector agricol de înaltă tehnologie. Danemarca urmează modelul social tradițional nordic, cu o rată de impozitare ridicată asociată unui nivel ridicat de servicii finanțate de guvern. Impozitarea ridicată contribuie semnificativ la veniturile totale ale țării.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (3 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!