Home Diverse Cum se calculeaza procentul dintr-un numar?
Diverse

Cum se calculeaza procentul dintr-un numar?

Urmareste-ne pe Google News

Procentul unui numar este ușor de calculat, însă nu în toate situațiile rezultatul este ușor de aflat. Prin urmare, în acest articol vă vom arăta cum să aflați procentul dintr-un numar într-un mod simplu și rapid.

Nu este necesar să învățați o formulă dificilă, puteți calcula procentul unui număr aplicând regula de trei simple.

Cum se calculează procentul dintr-un număr?

Să luăm un exemplu simplu din matematică pentru a obține procentul dintr-o cifră: să presupunem că dintr-un total de 300 de bărbați, 70 sunt șomeri. Care este procentul din totalul celor 70 de lucrători șomeri?

Soluția la această problemă constă în aplicarea regulei de trei simple, adică dacă 300 de lucrători corespunde cu 100%, asta înseamnă că trebuie să aflăm procentul din cei 70 de muncitori care sunt șomeri, astfel încât numărul va fi X, care este necunoscut.


Problema va fi următoarea;

300 = 100

70 = X

Apoi, ca și în orice regulă de trei, trebuie să înmulțim în cruce și apoi să împărțim cu celălalt număr. Astfel, vom izola x sau cifra necunoscută pentru a-i cunoaște valoarea.

Dacă urmați exemplul nostru, trebuie să înmulțiți 70 cu 100 și apoi să împărțiți cu 300, în acest fel veți obține rezultatul de 23,3 în care cele trei cifre vor fi zecimale periodice și, prin urmare, cifrele trebuiesc rotunjite și, obțineți procentajul căutat 23, 3%.

X = 70 x 100 % 300 = 23,333333…

Comentarii pe Facebook
4/5 - (4 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!