Home Diverse, Tehnologie 10 cele mai bune cursuri video pentru a învăța Linux
DiverseTehnologie

10 cele mai bune cursuri video pentru a învăța Linux

Specialiștii de Linux primesc lunar între 1000 și 3000 de mii de euro pe lună. Și, avantajul acestui job este acela că se poate lucra de oriunde, online. În această selecție, veți găsi 10 cele mai bune cursuri video pentru a vă familiariza cu administrarea sistemului Linux. Iată cursurile video pentru a afla cum să începeți cu Linux și să înțelegeți caracteristicile acestui sistem de operare.

1. Linux pentru începători

Să începem cu un tutorial video de Linux, care este potrivit pentru începători. Materialul de instruire de mai jos vă va ajuta să începeți să cunoașteți toate instrumentele necesare pentru instalarea și administrarea acestui sistem de operare profesional.

2. O lecție de „Linux Install”

Acest curs video este conceput pentru a vă ajuta să instalați Linux pe computer. În special, cursul acoperă informații pentru persoane care au foarte puține cunoștințe despre Linux.

3. Un curs despre administrarea Linux

Curs video detaliat despre cum să creați o bază de date, tabele si intrări în MySQL pe Linux. Este potrivit atât pentru începători, cât și pentru utilizatori cu experiență de Linux.

4. Programare în Bash

Acest curs în limba engleză de 3 ore este foarte potrivit dacă doriți să învățați să faceți scripturi în Linux și să folosiți interpretorul de comenzi Bash. De asemenea, vă va ajuta să înțelegeți aspecte foarte importante ale lucrului în Linux.

5. Administrarea Linux

Un scurt tutorial, dar foarte util despre lucrul cu linia de comandă Linux. În acest curs video, veți învăța comenzi uzuale pentru fișiere direct în terminal. Potrivit pentru oricine dorește să își extindă cunoștințele despre lucrul în Linux.

6. Un curs pentru obținerea certificatului LPIC-1

Acest curs vă va oferi câteva cunoștințe cu privire la creare, mutare si ștergere de fișiere în Linux, astfel încât să puteți obține certificatul LPIC-1. Este un curs în limba engleză destul de util.

7. Linux și Git

Cursul de Linux și GIT poate fi un început pentru cei care doresc să învețe cum să utilizeze de la zero terminalul Linux și sistemul de control al versiunilor GIT.

8. Linux Terminal

Un tutorial foarte util în limba engleză despre lucrul cu terminalul Linux. În acest curs video, veți învăța operațiuni în sistemele de operare Ubuntu, Linux Mint și Debian.

9. Curs video despre GNU

O primă lecție video despre noțiunile de bază ale lucrului cu Debian GNU / Linux. Toate cursurile acestui utilizator video se adresează atât utilizatorilor Linux începători, cât și celor experimentați.

10. Un curs detaliat despre Linux

Un curs video de peste 7 ore despre lucrul cu acest sistem de operare de tip open source. Dacă doriți să deveniți Linux Administrator, vă recomandăm să urmăriți acest curs până la final, deoarece veți învăța multe lucruri despre popularul software pentru servere.

Acordă o notă acestui articol!

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!