Home Diverse, Frumusete Cum eliminăm negii cu ața?
DiverseFrumusete

Cum eliminăm negii cu ața?

Urmareste-ne pe Google News

Negii sunt infecții mici cauzate de un virus din familia papilomavirusului. Apar la suprafața pielii, la nivelul epidermei și formează mici excrescențe aspre ale pielii. Sunt adesea localizați pe mâini, tălpile picioarelor și uneori pe față. Sunt foarte contagioși, fie prin autocontaminare (autoinoculare) cu apariția negilor în serie, fie prin contact apropiat cu o persoană contaminată. De aceea, este mai bine să începeți un tratament eficient și neagresiv de îndepărtare a negilor, cum ar fi cel cu firul de ață. În continuare, vă explicăm întreaga procedură,care merită încercată înainte de a recurge la tratamente incomode și dureroase.

Procedura îndepărtării negilor cu ața

Pentru a începe să îndepărtați negii cu un fir, curățați și dezinfectați bine zona cu probleme. În acest caz, luați o bucată de vată sau un tampon de bumbac umezit cu spirt și ștergeți toată suprafața unde există negi. De asemenea, luați o bucată de ață (de bumbac sau dentară), și umeziți-o și pe aceasta cu spirt.

Începeți să strângeți firul în jurul negului, cât mai aproape de bază. Iar din moment ce ați înconjurat bine veruca, legați firul și faceți-i un nod dublu, astfel încât să nu se dezlege. Acum, tăiați capetele firului de ață.

Lăsați negul înnodat cu ața mai multe zile sau chiar o săptămână, până când se desprinde de la sine. Astfel, firul va opri alimentarea cu sânge a negilor și în cele din urmă negul va muri. De asemenea, pe parcursul acestor zile, este important să dezinfectați bine zona cu spirt sau alcool.

Când observați că începe să se desprindă, vă recomandăm să aplicați o cremă sau un unguent antibacterian pentru a accelera vindecarea pielii acoperită de negi. De asemenea, după căderea unui neg, vă recomandăm să acoperiți zona cu un plasture și să o curățați zilnic cu apă caldă și săpun antibacterian.

Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!