În această galerie foto, vă prezentăm lista celor 15 cei mai înfiorători și mai ciudați păianjeni de pe pămînt, otrăvitori, uriași și mici, pe care îi puteți admira doar în mediile lor de viață extrem de sălbatice.
Iată care sunt cei mai înfricoșători păianjeni din lume (poze)!
Cuprins
Păianjenul vânător uriaș (Heteropoda maxima)
Tarantula cobalt albastră (Haplopelma lividum)
Păianjenul mâncător de păsări goliat (Theraphosa stirmi sau Goliath Birdeaters)
Păianjeni țesători sferici aurii (păianjeni araneomorfi din familia Nephilidae)
Păianjenul Ladybird (Eresus sandaliatus)
Păianjenul păun (Maratus pardus)
Maratus volans, cunoscut sub denumirea de paianjenul paun sau paianjenul zburator, este o specie de paianjen saritor, de dimensiuni mici (numai 4-5 mm), nativ din Australia (statele: New South Wales si Queensland). Pe cat de monotona este coloratia maronie a parului de pe corpul femelelor si al puilor, pe atat de colorati sunt masculii adulti. Capul si o parte din picioarele acestora sunt de culoare maro inchis sau negre cu dungi rosii sau gri, in timp ce abdomenul prezinta o coloratie multipla, aratand ca un curcubeu (modele cu portocaliu, verde, albastru si galben).
Păianjeni ”trapdoor” (Paianjenul Cartita)
Paianjenii-cartita formeaza familia Ctenizidae din ordinul Araneae. Specia cea mai comuna este clasificata ca Bothriocyrtum californicum. Extras dintr-un referat. Nu stiu cata incredere puteti avea.
Păianjenul floare (Misumena vatia)
Deinopis (familia Deinopidae)
Deinopis este un paianjen care provine din familia Deinopidae. Aceste creaturi sunt cunoscute sub numele de păianjeni cu față de căpcăun și sunt denumiți asa datorită ochilor mari pe care îi au, care amintesc de această creatură mitologică. Păianjeni căpcăun se regăsesc în toate regiunile tropicale și subtropicale ale lumii, în special în America de Sud, Africa și Oceania, în principal. Măsoară aproximativ 2 centimetri și sunt în esență nocturni.