Home Nou, Sănătate 2 ceaiuri de ghimbir pentru a calma tusea
NouSănătate

2 ceaiuri de ghimbir pentru a calma tusea

Există atât de multe ceaiuri din plante pe care le puteți prepara acasă pentru a calma și trata tusea. Dar cel mai eficient ceai pentru tuse, este ceaiul de ghimbir, deoarece este capabil să ofere o serie de efecte benefice și vindecătoare asupra sistemului respirator.

Este adesea recomandat ca fiind unul dintre cele mai bune și mai eficiente medicamente tradiționale pentru imunitate scăzută, răceli și infecții virale respiratorii acute pentru combaterea principalelor simptome, dintre care unul este tusea. Din articolul de mai jos, puteți afla cum să folosiți corect remediile cu ghimbir pentru a calma tusea.

Efectele benefice ale ghimbirului în calmarea tusei

Datorită faptului că rădăcina acestei plante conține o cantitate mare de vitamina C, precum și vitaminele B care susțin sistemul imunitar, și de asemenea, uleiurile esențiale prezente în aceasta sunt utilizate în mod eficient pentru tratarea și prevenirea răcelilor și a bolilor de tractul respirator superior. Substanțele sale valoroase au un efect antiinflamator, atibacterian, antiviral și antitusic, care promovează expectorația rapidă a flegmei din gât.

În continuare, vă vom arăta cum să gătiți ghimbirul pentru tuse. Aceste 2 rețete vor fi salvarea dvs. în timpul următoarei răceli. Vă vor ajuta să scăpați de tuse.

Remediul 1

  1. Procurați o rădăcină de ghimbir proaspătă, apoi decojiți-o și tocați-o mărunt.
  2.  Aduceți apa la fiert, apoi adăugați ghimbirul și fierbeți-l între 5-7 minute.
  3. Adăugați o felie de lămâie și ½ linguriță de miere după gust și serviți-l. Ceaiul de ghimbir pentru tuse este gata, bucurați-vă de acest minunat ceai!

Remediul 2

  1. Tocați 1 rădăcină de ghimbir de 2 cm în bucăți mici și adăugați 2 lingurițe de anason, respectiv 1 linguriță de lemn dulce uscat;
  2. Lăsați-l la infuzat 10 minute si filtrați-l, apoi îndulciți-l cu 2 sau 3 lingurițe de miere.
  3. Așteptați să se mai răcească puțin și beți-l.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!